Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMJER ZA JEDNAKOST

Norveški ministar dao otkaz radi suprugine karijere

Ketil Solvik-Olsen
STAFF/REUTERS/PIXSELL
30.08.2018.
u 15:47

Pionir kao i ostale nordijske zemlje u tom području, Norveška zauzima drugo mjesto iza Islanda u najnovijem izvješću Svjetskog gospodarskog forumu o jednakosti muškaraca i žena.

Norveški ministar prometa Ketil Solvik-Olsen dao je u četvrtak otkaz dajući prednost, na godinu dana, karijeri supruge liječnice, što je gesta koja je pozdravljena kao primjer za jednakost muškaraca i žena. 

"Bilo je fantastično biti ministar prometa i veza i, zapravo, rado bih tako nastavio do kraja života", kazao je Solvik-Olsen, član Stranke napretka (protuimigracijska desnica), na tom položaju od 2013. 

"No, sada sam došao do raskrižja u životu kada je red na moju suprugu da nastavi svoj san. To je sporazum koji smo sklopili prije puno godina", objasnio je on na postaji TV2 Nyhetskanalen

Njegova supruga Tone Solvik-Olsen prihvatila je na godinu dana mjesto liječnice u dječjoj bolnici u SAD-u, naglasio je on. Ta je odluka naišla na oduševljenje na društvenim mrežama: "vrijedno štovanja", "fantastičan primjer", reagirali su korisnici Twittera. 

Pionir kao i ostale nordijske zemlje u tom području, Norveška zauzima drugo mjesto iza Islanda u najnovijem izvješću Svjetskog gospodarskog forumu o jednakosti muškaraca i žena. 

Stranka napretka od 2013. u koaliciji je s konzervativcima premijerke Erne Solberg, u međuvremenu proširenoj s malom liberalnom strankom desnog centra. Sve tri stranke predvode žene. 

Ključne riječi

Komentara 3

DR
Drmiha
16:57 30.08.2018.

koji je ovo sreckovic. Ja mogu samo sanjati da ona moja ide raditi a da ja malo odmorim

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:31 30.08.2018.

Hrvatska je prva po tom pitanju. Potpredsjednik vlade Karamarko je dao ostavku zbog zeninog biznisa.

5S
505.scrtom
22:07 30.08.2018.

joj kako zanimljiva vijest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije