Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biskup J. Bogdan

Normalno je da u Ustav uđe definicija braka kao zajednice žene i muškarca

Jure Bogdan
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
03.10.2016.
u 08:00

Na 24. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja u svetištu Majke Božje Bistričke bila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Obitelj je temeljna jezgra društva i Crkva u malome, rekao je vojni biskup u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan u homiliji u nedjelju u Mariji Bistrici pred više tisuća hodočasnika, među kojima je bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koji su se okupili na 24. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja u Nacionalnome marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke.

Obitelj i brak bile su središnje teme biskupove homilije. Istaknuo je da je “obitelj prva i životna stanica društva, ključna za rast pojedine osobe i cijeloga društva.

– Zaštita obitelji uključuje da se tim imenom ne nazivaju bilo koji oblici suživota odraslih i maloljetnih osoba. Obitelj je jasno definirana – obitelj zasnovana i oživotvorena ljubavlju jest zajednica osoba – bračnih drugova – muža i žene, roditelja, djece, rodbine – istaknuo je biskup Bogdan.

Obitelj je, naglasio je biskup, “utemeljena na braku jednoga muškarca i jedne žene, i sasvim je normalno da takva definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca uđe u državne ustave” te podsjetio kako su tu volju izrazili i hrvatski građani na referendumu 2013. godine.     

>> Država ima puno pravo petljati se u bračne odnose

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar samo Istina
samo Istina
08:08 03.10.2016.

Tako je!

BU
Bubalamala
08:33 03.10.2016.

Teško je danas otiči u crkvu na svetu misu, kad vidiš koga sve tamo možeš sresti, sve više ljudi koji se nebi mogli ispovjediti.

PU
Pulchrum
13:14 03.10.2016.

Brak je stabilnost grada, sela i domovine. U braku djeca stabilno odrastaju, u staložene, sabrane osobe. Dijete je jedinstvo majke i oca. Dakle, pluralna osoba. Svaku svađu i rastavu dijete doživljava kao kidanje na pola svog vlastitog bića. I to traje, ako ne potraži pomoć, nekada i do kraja života. Brak je hrvatska svetinja, ognjište, dom, tu smo još normalni i svoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije