Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUP

Noćas 552 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola

09.11.2008.
u 11:49

ZAGREB - Prometna je policija drugog dana provođenja pojačanih aktivnosti u povod blagdana Martinja (vezanog uz pučki običaj 'krštenja vina'), na nadzornim točkama diljem Hrvatske evidentirala 552 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i pet prekršaja vožnje pod utjecajem opojnih droga, izvijestilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) na svojim internetskim stranicama.

Pojačane se mjere provode zbog sprečavanja i sankcioniranja vožnje pod utjecajem alkohola, odnosno prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, a sa subote na nedjelju, 8. na 9. studenoga, najviše prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je na Području policijske uprave zagrebačke - 130.

Također, na području PU zagrebačke zabilježena su i tri prekršaja vožnje pod utjecajem opojnih droga.

Na području PU splitsko-dalmatinske zabilježen je 81 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, dok je na području PU istarske zabilježeno 33 takvih prekršaja.

Također noćas je na području Hrvatske evidentirano i 19 prometnih nesreća, u kojima su zabilježeni i navedeni prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, navodi MUP. (Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije