Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera pljuska: Hrvatska odvjetnička komora još nije dobila službenu prijavu protiv svoga člana
Povratak na članak

Nobilu prijeti disciplinski postupak i zabrana bavljenja odvjetništvom

Odvjetnici moraju dobro vladati sobom da ne učine nešto nerazumno, protivno zakonu i moralu, kaže čelnik HOK-a Leo Andreis.

Komentari 34

DU
Deleted user
23:53 28.12.2009.

takvi smo mi. brzo smo zaboravili da je zahvaljuci vrhunskim odvjetnickim sposobnostima i profesinalizmom gospodina Nobila Tihomir Blaskic spasen robijanja, a ovaj incident sa maloljetnicima koji huliganstvom skrecu pozornos na nebrigu drustva i roitelja o njiima cemo pamtiti oglasiti naa sva zvona, sto ce njegovi konkurenti iskoristiti za pokusaj potpunog unistenja. Nobilova reakcija i nesmotrenost svakako zasluzuju konsekvence, ali nikako zabranu bavljenja odvjetnistvom.

VL
BE
beast1
23:54 28.12.2009.

\"Zasad nemamo relevantnih podataka na temelju kojih bismo postupali – objašnjava Andreis\" kladim se da ih neće niti imati, taj isti odvjetnik tukao je svoju suprugu i svoju djecu, nikada za to nije odgovarao nega svako malo sudjeluje u televizijskim emisijama i trkelja o moralu i poštenju. On je obična kukavica i obiteljski nasilnik.

VL
OB
-obrisani-
23:57 28.12.2009.

Ako mu uzmu licencu bit će komentator o ljudskim pravima na hrt . jutarnjem, a kako je krenuo večernji i tu.

VL
JO
joshua
00:27 29.12.2009.

@jacki - nije to tako loše, zaborav, mislim. I Nobilo bi se vjerojatno složio sa mnom. Uostalom, da ne zaboravljamo tako brzo, Nobilo bi odgovarao za to što je kao komunistički sudija slao ljude u zatvor za izgovorenu riječ. Ne lij suze nad njim, zaboravit ćemo mu i ovo, za koje desetljeće. Naravno, ako u međuvremenu ne pošalje nikog na Rebro ili, nedajbože, Mirogoj!

VL
PO
poganac
03:20 29.12.2009.

E moji sugradjani mi se cudimo kako nam cvijeta kriminal u nasoj lijepoj,okrivljujemo svakog:skolstvo, zdravstvo,starateljstvo itd.itd.,a necemo da otvorimo oci i da vidimo kako nam ti pupljci od 15 god.cvijetaju pod zastitom demokratije u kriminalce,jer kad oni nesnoseci odgovornost preprecujuu ulice u tim godinama sta od njih ocekivati u 25-oj zatvarat ce granicne prelaze.Zato moj Nobilo i svi koji bi reagirali isto\"Pozlatila ti se desnica\"sto nisi dozvolio sutrasnji naslov \"Petnaestogodisnjak bukvalno premlatio zag.odvjetnika Nobila\"

VL
RA
razočarani1
07:37 29.12.2009.

ne mogu vjerovati,kakve vi komentare pišete...bravo nobilo ja bi isto postupio.od kud pravo takvim delicentima da zatvore prometnu ulicu i da se na njoj zabavljaju....tako vjerovatno i vi vašu djecu odgajate KOJI PIŠETE OVAKVE KOMENTARE,imat čemo najviše kriminalaca na ovimm prostorima.......BRAVOOOOO

VL
OB
-obrisani-
07:42 29.12.2009.

Pored tih kazni ako je moguce i izgon iz Hrvatske za njega i kompletnu Obitelj.

VL
Avatar DucMan
DucMan
10:24 29.12.2009.

Ništa od toga. Ali mi ovdje komentiramo a ne znamo okolnosti nego ih kreiramo u glavi onako kako želimo. Ako je udario da spriječi napad ostalih na sebe, u pravu je. Znamo da hrpa takvih \"klinaca\" može i ubiti, namjerno ili slučajno. Ako je udario bez razloga, zaslužuje najstrožu moguću kaznu, zbog onoga što je i tko je.

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:59 29.12.2009.

Obzirom da se radi o jasnom slučaju nasilja nad maloljetnikom ovo je dobra prilika da državne institucije pokažu da su svi građani ravnopravni i da ima pravde. Dječak treba uzeti dobrog odvjetnika i tog idiota tužiti za pretrpljene boli ii uzeti mu što više novca. Ja bi preporučio VL-u da pažljivo prati ovaj slučaj, redovito izvještava javnost te da o ovome pita ministra pravosuđa i nadležnog suca. Baš da vidimo kako ide ta borba s korupcijom. Ili ne ide.

VL
OB
-obrisani-
18:48 26.03.2010.

HEJ vi poneki šupljoglavci, otrijeznite se. Šta bi bilo da ga je netko udario autom? Pa ovaj sileđija bi mu crijeva izvadio. Pogledajte samo tu osvetničku facu na slikama pa će vam sve biti jasno! Nitko se nemože ponašati samovoljno!no! A naroćito oni koji imaju visoka špotska dostignuča, kojima je to i zakonom zabranjeno koristiti u javnosti. Samo da g. Andreis ne drži figu u đepu!

VL
JU
JUBITU
23:16 28.12.2009.

Neće njega nitko kaziti . . . odvjetnici brane i poštene i lopove . . . a tko brani odvjetnike? L O P O V I ih brane. I branit će a da ne ostane bez posla.

VL
JO
joshua
00:20 29.12.2009.

Pitam se koliko osoba \"ugledni odvjetnik\" treba javno pretući (ono drugo se ne broji) da bi ga javnost odnosno mediji kao takvog prepoznali - kao neuglednog nasilnika kojeg se ne poziva na javnu televiziju da arbitrira o pravu, pravdi, ljudskim pravima i slično. Je li ovo, napokon, dovoljno?

VL
OB
-obrisani-
00:32 29.12.2009.

Nekad davno, odvjetnici su bili cijenjeni pripadnici društva. Danas su se srozali ispod svakog nivoa.Postali su veći mafijaši od same mafije,odnosno,oni su ti koji imaju ulogu dona u podzemlju.Potonuli su u najveći glib cjelokupnog društva.Obični, pošteni ljudi od njih ne mogu dobiti nikakvu pravnu pomoć, jer oni ne služe čovjeku, nego sebi i šljamu.

VL
BT
bili-tartuf
00:33 29.12.2009.

Nobila triba kastrirati, pa cé biti manje agresivan,...

VL
OB
-obrisani-
00:47 29.12.2009.

takvi smo mi. brzo smo zaboravili da je zahvaljuci vrhunskim odvjetnickim sposobnostima i profesinalizmom gospodina Nobila Tihomir Blaskic spasen robijanja, a ovaj incident sa maloljetnicima koji huliganstvom skrecu pozornos na nebrigu drustva i roitelja o njiima cemo pamtiti oglasiti na sva zvona, sto ce njegovi konkurenti iskoristiti za pokusaj potpunog unistenja. Nobilova reakcija i nesmotrenost svakako zasluzuju konsekvence, ali nikako zabranu bavljenja odvjetnistvom. ....................................................................................... jacki Da pukneš od smijeha! Nobilo je \"perfektno\" spašavajući Blaškića uvjerio tužiteljstvo da je Hrvatska vodila zločinački pothvat u BiH,odnosno lašvanskoj dolini ili srednjoj bosni,tako da će Hrvatska te Nobilove konstrukcije (po tebi spašavanje) plaćati godinama kao ratnu odštetu BiH.,potrebno je još samo jedan korak učiniti,a to jest osuditi na temelju tih monstruoznih teza šestoricu hrvata iz BIH,i odšteta je neizbježna.Eto to je cijena Blaškićeve slobode i Mesićevog svjedočenja koje je Nobilo lijepo upakirao u celofan i predočio Haškom sudu.

VL
BU
bubi1
01:17 29.12.2009.

Imao sam sličan slučaj.Išao sam sa autom i na cesti su hodali klinci njih 7 , nisu se htjeli maknuti. izašao sam iz auta ali sam odmah vidio da su nabrijani za tučnjavu.Ja imam 60 godina a od njih najstariji je bio 15. Tada bi zbilja bio sretan da sam imao hrabrosti opaliti šamarčinu najglasnijoj budali

VL
DO
doklerbo
05:01 29.12.2009.

Kada smo komentorali slucaj Nobilo,tada su moji komentari dobivali samo minuse,dakle istina se obestinila,cak Gosp.Nobilo moze platiti veliku novcanu kaznu i kaznu zatvora nasrtaj na maloljetnu osobu,ako hrvatski zakon upotrijebi pravo. Primjer kao takvog odvijetnika,od ranije poznato kakav primjer pokazuje je Nobilo!!!!

VL
DO
doklerbo
05:31 29.12.2009.

Ako se nekad zapitamo \"KO SU ODVIJETNICI\" jednostavno receno oni su potencijatori kriminala!!!!!Zato to govorim? Uzmite jednu osobu koja je pocinila tesko k.k djelo i on nade dobrog Odvijetnika citaj (nema dobrog) i za to djelo dobije godinu ili dvijee zatvora!! To se naziva sprega sudaca i odvijetnika.Ako neki jadan covijek nije platio racune,te ih nemoze platiti drzava nema odakle naplatiti,tada Vam odvijetnici nemogu pomoci!!! Slucaj Nobilo je bio komunisticki Sudac,jos i danas imam neke presude koje je on donosio.Bolest nije samo bolest Nobila,nego bolest drustva i drustvene zajednice citaj (Drzave) koja nemoze biti aparat prava pa i nije veliko cudo sto se ovakve stvari dogadaju.Realno gledano u pravnoj drzavi (mi to nismo) Anto Nobilo bi bio odmah suspendiran do daljnjeg,do odluke OK-e Hrvtske,ali posto je slucaj dosao do HHO-a morace izaci pred lice pravde i odgovarati za pocinjeno djelo.Da citatelji nebudu zbunjeni Ja ovdje nebranim djecake,koji su kontenerima zakrcili saobracaj,to je iz razloga sto su im oduzeta osnovna prava zabave,kao sto se vidi da su sami sebi preuredili parce zemlje gde bi koliko toliko imali dio svoje rekreacije!!!(Sta je preduzeo gradonacelnik) Milan Bandic?.

VL
DO
doklerbo
05:42 29.12.2009.

Poganac,NEKADA JE BILA NASA LIJEPA a SADA JE NASA LIJEVA.Da bi mogao komentirati na Vas lijepi komentar zaista je zabrinjavajuca situacija u zemlji.Sami ste rekli kako nam kriminal cvijeta\".Razlog je osnovni i mi to moramo jednom svatiti.Kada je u jednoj zemlji drzavni aparat korumpiran pun kriminala,tada se drustvo susrece sa teskim problemom,posto nije u pitanju -kriminal u ovom slucaju kriminal ima drzavu na dlanu!!! Potrebne su strasne reforme bas na tom sektoru drustva,SLOBODA,PRAVDA,JEDNAKOST ali mi smo daleko od toga,kako i sami vidite da sve vise idemo ulijevo ulijevo,i zato LIJEPU NASU SADA MOZEMO NAZVATI \"LIJEVOM NASOM\" sve gore i gore a mi postajemo sve vece zrtve!!!!!

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
05:49 29.12.2009.

raonez kao i obicno preterujes u osudi coveka Nobilo. Svakako da ima i truncice istine u tvojoj izjavi ali on je ucinio ono sto bi i ti ucinio !!!! Nemogu zaboraviti scenu kada je Nemacki Kancler Kohl od nekoga dobio Jaje u glavi ... Kohl je reflexno onog tipa dva puta lupio u glavu... trebao je zvati obezvbedjenje ili napraviti prijavu.... resio problem po naski Svakako da se ovakve stvari nerado cuju i gledaju ali kao sto vec rekoh mi lecimo Posledicu a ne i Uzrok Uzrok je losi odgoj,nasilje i brutalitet Nobilo ce platiti onih 500 kuna ali on nije problem ovog drustva

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.