Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob

Nobilo: Šeksov odlazak u mirovinu bit će doprinos pravnoj državi

nobilo (1)
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/3
Autori: Anita Malenica, Ivanka Toma
30.05.2011.
u 12:44

Odvjetnik Nobilo kao strategiju i taktiku obrane izabrao je poseban način, koji se sastoji u pokušaju političkih atentata na vrh HDZ-a i predsjednicu stranke, izjavio je Vladimir Šeks.

Vladimir Šeks pokazuje veliku nervozu, a to je jako dobro za vladavinu prava. Tako je reagirao odvjetnik Anto Nobilo na optužbe što su ih na njegov račun na konferenciji za tisak iznijeli vodeći ljudi HDZ-a, Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak.

– Ocjenjujem da je riječ o nervozi, čak panici u HDZ-u. Kako drugačije objasniti potrebu vrha stranke da nakon benigne analize na HTV-u sazovu konferenciju za novinare? A onda još, umjesto da odgovore argumentima, u panici pribjegavaju osobnoj difamaciji – kaže odvjetnik Nobilo koji zastupa bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

– Šeks je izbačen iz balansa, a kada on ne funkcionira, to je dobra vijest za vladavinu prava. No najbolja vijest će biti njegov odlazak u političku mirovinu. To će biti doprinos pravnoj državi – zaključio je Nobilo.

Odvjetnik se potom osvrnuo na suštinu pravnog problema koji je isticao i mnogo ranije, a to je osiguranje sredstava u slučaju kada postoji sumnja da se do njih došlo kaznenim djelom. Nobilo, naime, smatra da se kod sumnje u imovinsku korist stečenu kaznenim djelom ne postupa u svim situacijama jednako. Pojedincima pod istragom blokira se sva imovina koja se nalazi kod njih, članova uže i šire obitelji ili prijatelja, dok se na pravne osobe to ne primjenjuje. Konkretno, spominje da se ne blokira imovina HDZ-u i to unatoč tome što je HDZ imao crne fondove, unatoč aferi BMW-a i držanju "crnog" novca u blagajni.

Šeks: Polančec je Nobilovo puko sredstvo

– Odvjetnik Ante Nobilo kao strategiju i taktiku obrane izabrao je poseban način, koji se sastoji u pokušaju političkih atentata na vrh HDZ-a i predsjednicu stranke, izjavio je potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks te nekoliko puta rekao da "cijelu svoju strategiju temelji na ratu protiv HDZ-a i da je njegov cilj raskrinkavanje i demontaža HDZ-a".

– Polančec je Nobilovo puko sredstvo, a cilj je kriminalizacija HDZ-a. Nobilo je čak  izjavio da je sljedeće poglavlje napada protiv premijerke  Kosor i ministar unutarnjih poslova – kazao je Šeks te dodao da Nobilovo ponašanje nije u skladu s odvjetničkim kodeksom i podsjeća da je zbog toga Nobilo već bio uvjetno kažnjen visokim novčanim kaznama.

Prema Šeksovim riječima, Nobilov "stvarni" interes u blaćenju HDZ-a krije se u tome što je na prošlim izborima 2007. godine bio član HNS-a i kandidat za ministra pravosuđa ako oporba osvoji vlast.

– No dogodio mu se peh: osuđen je zbog obiteljskog nasilja pa ga je Vesna Pusić eliminirala – kaže Šeks. 

Hadezeovci su se okomili i na javnu televiziju – HRT. Upozorili su da je neprofesionalno i jednostrano napravljen prilog u kojem se upravo raspravljalo o odgovornosti HDZ-a. Šeks se požalio zbog toga što u prilogu nije bilo nijednog člana HDZ-a kao sugovornika. A na upit novinara je li to točno budući da se hadezeovci često ne javljaju na pozive novinara, rekao je da "prema njegovim saznanjima nitko nije zvao nikoga iz HDZ-a da sudjeluje u prilogu HTV-ova Dnevnika iako se raspravljalo o odgovornosti HDZ-a kao pravne osobe".

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak kazao je kako se HDZ financira iz državnog proračuna, županijskih, gradskih i općinskih proračuna – ovisno o broju vijećnika, odnosno broju zastupnika. Drugi izvori financiranja su donatori i njihova imena objavljena su na internetskoj stranici HDZ-a kao i iznosi koji su donirani.

– Nikad ni na jednom političkom tijelu HDZ-a pa ni na Predsjedništvu HDZ-a nije se raspravljalo ili zagovarao drukčiji način osim toga. To je lako provjerljivo jer smo  svake godine predavali završni račun državnoj reviziji i ona je davala bezuvjetnu ocjenu, što znači da smo poslovali po zakonu. Svaku drugu insinuaciju neka istražuju državna tijela i neka vide tko imenom i prezimenom stoji iza toga – zaključuje Jarnjak.

Komentara 395

Avatar Aristarh
Aristarh
22:16 30.05.2011.

Nećeš, gade komunistički!!!! Vrhunski odvjetnik Nobilo pokazuje svoje podlo komunističko lice. Fučka se njemu što je «pola Hrvatske» glasalo za HDZ koji je sada na vlasti. Komunjare i ne znaju vladati i biti sretni ako ne uzjašu bar pola naroda koji ne misle kao oni. E nećeš uspjeti, anti-demokratski gade. Nema iza tebe tajne komunističke policije i ostalog aparata iz komunizma. Ovo je demokracija i narod odlučuje a ne neke pojedinačne usijane glave pa ma kako pametne bile. Ovakve akcije samo nas potiču da još više pazimo na HDZ kao državotvornu stranku koja je stvorila Hrvatsku. Šeks im smeta, jer je vrhunski pravnik, na putu ka slabljenju HDZ-a. Ujedinila se udbo-komunistička oligarhija u očajničkom pokušaju; sad ili nikad. Titovo kopile jugo-nostalgičarsko, misli da je opet došlo njegovo, zauvijek prošlo, vrijeme.

RU
rus4
13:41 30.05.2011.

žič Danas si mi osvježio dan....

BC
BCA
22:15 30.05.2011.

Nobilo će raz........ti HDZ-ovce po sudnicama, ne javno. Tamo će oni propjevati kad se suoče s dokumentima i činjenicama! Mogu oni sr.......koliko hoće na TV, ali to više ne pali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije