Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nobilo

Nobilo: Riječ je o Podravci, sumnja se na zloporabu položaja i ovlasti

anto nobilo
Goran Jakuš/PIXSELL
Autori: Ivanka Toma, Video: HTV
30.03.2010.
u 11:33

Odvjetnik Anto Nobilo samo je kratko rekao da je njegovu klijentu policija u sedam sati priopćila da je uhićen i da mu se od tada više nije javio.

Policija je Damiru Polančecu pokucala na vrata u šest sati ujutro. Toliko je, naime, bilo sati kada je bivši potpredsjednik Vlade nazvao svoga odvjetnika Antu Nobila.
 
 - Nazvao me i obavijestio da mu je došla policija s nalogom za pretres kuće u Koprivnici, stana u Zagrebu i automobila. Prenio mi je da na nalogu za pretres piše da se sumnja da je počinio djelo zloupotrebe položaja i ovlasti iz članka 337., stavaka 1 i 4 Kaznenog zakona - izjavio je Nobilo dodajući kako uhićenje i pretresi imaju veze s aferom Podravka.
 
 O čemu je konkretnije riječ te je li u pitanju kredit koji je Podravka dobila od OTP banke uz jamstvo MOL-a, kojemu se, pak, jamčilo dionicama Ine, Nobilo nije mogao reći. Naveo je samo da je njegovu klijentu policija u sedam sati priopćila da je uhićen i da mu se od tada više nije javio.
 
 - Zvao sam USKOK i oni su rekli da će mi javiti kada Polančeca dovedu k njima - rekao je Nobilo napomenuvši da policija Polančeca može zadržati 24 sata budući da je doveden s područja druge policijske uprave. Nakon toga ga preuzima USKOK, gdje se s njime može razgovarati samo uz odvjetnika. Nobilo nije mogao potvrditi špekulacije da su uhićene još tri osobe te da je među njima odvjetnik Zvonimir Marković.
 
 Zloupotreba položaja i ovlasti za koju se sumnjiči Damira Polančeca kazneno je djelo u kojemu je on iskoristio svoju poziciju potpredsjednika Vlade. Tereti ga se za najteži oblik toga kaznenog djela, odnosno da je njegovim aktivnostima pribavljena znatna imovinska korist.

>>Video Polančecova uhićenja: HTV

Komentara 17

AB
abendblatt
12:02 30.03.2010.

Sad je Mesic na redu, zbog zloupotrebe svoga polozaja, u koliko dodjela kredita je Mesic sudjelovao?, koristeci svoj predsjednicki polozaj, SMS=60mil., KIO 160 mil.itd. itd. jeli Mesic nedodirljiv?

Avatar punkufer
punkufer
12:08 30.03.2010.

Nobilo će to riješiti dijeljenjem pljuski manjima i slabijima od sebe. U Uskoku nema djece ali ima žena. Zna on kako s njima treba. Polančecove postupke treba istražiti. Baš kao i Mesićeve koje je Polančec spominjao kada su ga smjenili.

udari_šefa
16:06 30.03.2010.

kakvu mi imamo državu... sramota me nekom vani reć da sam iz Hrvatske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije