Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE
Povratak na članak

Nobilo: Pljuskom sam branio 
svoje pravo na kretanje

Na dječakovu licu ostali su ocrtani Nobilovi prsti, zateturao je i ruke su mu bile spuštene – svjedočio je fotoreporter Pixsella

Komentari 39

PG
praseca gripa
20:47 24.03.2010.

Neka se svakom osusi ruka tko je digne na maloljetnika i dijete! Ovome nasilniku se vec osusio i mozak,a to je i zasluzio.

VL
Avatar Ivica6
Ivica6
21:21 24.03.2010.

Ma, pripadnik hrvatske elite je htio pokazati da njemu na put ne staju ni puno veće \"face\" od nekog klinca iz kvarta. Pošto mu sudi njegov kolega još će djeca iz Zagreba morati skupljati lovu da mu plate odštetu! Da je vladavina pravde, odgovarao bi za ovo, a ne davao primjer drugim nasilnicima kako se izvući. I onda se čudimo što se događaju slučajevi poput onoga sa mladim Ritzom!

VL
HT
Hodi_tamo
08:31 25.03.2010.

I jos se brani! Nobilo!

VL
NU
nubiwarior
00:20 25.03.2010.

ftahi-Šamar nije dio te borilačke vještine, ne lupetaj ako se ti u tome razumiješ ima i drugih koji se razume u tim vještinama, a tamo se i uči samokontrola i jako teško ti borci ubotrebljavaju svoje vještine osim ako nisu primorene na to.

VL
ZA
zaboravi
03:10 25.03.2010.

Advokati uzeli zakon u svoje ruke,bas dobro.Gdje mu je dostojanstvo.

VL
RU
Rumba
07:26 25.03.2010.

Toni, sasvim ispravno si postupio...U suprotnom bi od fino odgojenih maminih i tatinih sinova bio srušen na zemlju i žestoko iscipelaren ... Malac je tražio duhovno prosvjetljenje i dobio ga sasvim zasluženo...Drugi put će dobro razmisliti kada krene na bilo koga a pogotovo neku stariju osobu od sebe ...

VL
Avatar punkufer
punkufer
12:13 25.03.2010.

Napadom na dijete i očitim nasiljem je branio svoje nekakvo izmišljeno pravo??? Koji luzer, kukavica i jadnik! Gdje je dječja pravobraniteljica?

VL
ZM
zmaj5
21:46 24.03.2010.

E moj Nobilo,mlatiš djecu i žene,a kad ti dođe netko al par tebi dobiješ po p.... i onda si ko curica.Ne štitim mlade nasilnike,ali u ovom slučaju dečki nisu krivi,zna se sve o tebi,srami se.

VL
DU
Deleted user
21:26 24.03.2010.

Nikad mi se nije dopadao lik&djelo Nobila i ne pada mi na pamet braniti ga... Međutim, svjedoci smo svi da si današnja mladež dopušta frapantne stvari - o tome najbolje mogu posvjedočiti nastavnici i odgajatelji prema kojima ta djeca ne da nemaju poštovanja nego se na njih nabacuju kredom ili im oštećuju aute zbog loših ocjena. Znači, oni su jednostavno izgubili strah od odraslih i tu nema šanse da se zbije ono što moja generacija dobro poznaje - tko je bio nasilan u školi ili pravio probleme, dohvatio bi ga prvo nastavnik tjelesnog ili direktor i onda bi zvali oca koji bi izlazeći iz kancelarije mlatio po ušima svog nestaška uz obećanje da ono pravo tek slijedi kad otvore vrata od kuće. Ovo ne vodi nigdje! Ne mogu klinci OŠ dobi mlatiti po parkovima ili pak se postavljati na odrasle... Nobilo ima u mojim očima niz minusa (jer je izmlatio i prvu ženu), ali za odguliti pljusku nekim nasilju sklonim klincima koji se bahate po kvartu - e to bi trebala biti češća praksa i učinci bi se vidjeli ubrzo. Nije demokracija za sve slojeve društva i s time povezane slobode. Ne znam kako će proći Nobilo na sudu, ali ima situacija u životu da dok mladi dečec ne dobije aplauz po ušima - dotle se pravi \"grbav\", zar ne?

VL
Avatar Ivica6
Ivica6
21:38 24.03.2010.

mikrogrizzly, ne misliš li da je policija trebala riješavati ovaj problem, a ne \"lokalni šerif\"? Inače, stoje opaske o ponašanju djece u školama, samo tko je doveo do toga?

VL
DU
Deleted user
21:43 24.03.2010.

Ako mene sjećanje ne vara, to nije ni prije nešto rješavala ondašnja milicija. Možda kad bi bilo ozbiljnih posljedica, ali one incidente bez krvi i velikih razbijačina bi riješili sami muški nastavnici i kasnije bi finiš udarili očevi kod kuće. Zapazite da među nastavnicima postoji pravilnost - što teži predmet predaju, to teže su im izgrebani auti i razbijena stakla na njima. Koliko mi znano iz novinskih članaka, ova dječurlija gore je nagurivala kontejnere na vozila jer su im ukinuli neko kvartovsko igralište. Da je moj to radio - dobio bi od mene pljusku! Jel znate što znači kontejner, onako voluminiozan i bez pravilnosti u putanji pa kad ga zaguraju niz ulicu...

VL
Avatar Ivica6
Ivica6
22:09 24.03.2010.

Pa, koliko se sjećam, seljaci su prije par dana blokirali ceste i radila je policija! A dečki nisu gurali/vozili kontejnere po ulici, nego ih popriječili da naprave sebi zaštitu \"igrališta\" na kojem su igrali jer im je grad zabranio korištenjee onoga koje su dečki očistili i osposobili za korištenje. I drugi ljudi su mogli obaći drugim ulicama, samo je \"dobrica\" odlučio rješavati problem silom! Pred novinarima. Inače, nevezano uz temu, milicija je rješavala i veće gluposti, čak i kada su prosvjednici bili u pravu, samo neki danas to zaboravljaju!

VL
JA
jarac
22:41 24.03.2010.

Sad me interesira dali će sud ovog nasilnika koji tuče ženu i maloljetnika ipak kazniti, ili će mu dati postreha da ženu i maloljetnika tuče i dalje.

VL
NU
nubiwarior
23:43 24.03.2010.

Klinjo je tipično neodgojeno zagrebačko derište, delikvent i dobio je što je zaslužio, svaki jebiv***** danas ima pravo prosvedovati i to neorganizirano i neprijavljeno, demokracija nije anarhija, svatko ima pravo pa tako i obaveze prema drušvu. Gdje su vremena kada su se mala gamad s poštovanjem obraćala prema starijima, pa mogao mu je biti otac koliko je stariji od njega. A vi na forumu koji podržavate buntovničko i delikventsko ponašanje današnje neodgojene mladeži da Bog da vaša djeca vama vratila takvim neprihvatljivim i namučili vas kroz cijeli život jer očito s ovakvim i vaša djeca su dio današnje mladeži koja prebijaju sovje vršnjake do besvjesti i u mračnim kutovima se opijaju i drogiraju, usput bi mogli provjeriti gdje nerede rade tatice i mamice nesposobne!!!

VL
NU
nubiwarior
23:53 24.03.2010.

Moš si mislit imbecila kako brane delikvente i potiču ih da rade što hoće, da sam ja bio na njegovom mjestu i dobio šamarćinu nastavilo bi se doma s mojim roditeljima jer bi bilo odmah pa nije čovjek lud i zaustavio se iz hira i ošamario mene bez razloga. Prestani te više braniti društveni ološ jer bi mogao naići na vaše sunašce neodgojeno pa bi završilo na neurokirurgiji poput Luke Ritza!!! Samo ste ljubomorni i zavidni što je odvjetnik i to debelo uspješniji od vas svih zajedno zbrojeno!

VL
FT
ftahi
23:53 24.03.2010.

Taj, nazovimo ga nasilnikom, majstor je borilačkih vještina, vlasnik je crnog pojasa; II ili III.dan. Kodex majstora, ili znalca vještine zabranjuje napade u smislu razračunavanja računa tj. izazivanja napada bez da je isti napadnut. Nasrtaj , napad na osobu koja nije napala tjelesno po kodexu je nedužna , stupanj znanja borilačke vještine napadaća, ne opravdava ni šamar koji je napadnuti dobio. Kodex vuće suspenziju boje pojasa i stupnja znanja ;majstora ne ćini samo prekršaj već se progoni kao oružje , koje hoda).. nikako se to ne može opravdati, info za one koji neznaju o tomu ništa,.

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:45 25.03.2010.

Ako policija nije u stanju huligane maknuti s ulice, a milijun puta smo vec vidjeli da nije (jasno je da na tom mjestu nije bilo nikakvog najavljenog i odobrenog prosvjeda) potpuno je normalno da gradjani uzmu pravdu u svoje ruke.e. Na odusevljenje mnogih u ovom slucaju je to omrazeni i uspjesni odvjetnik pa se na cijelu situaciju gleda pomalo iz drugog kuta. Otuda i toliko navijanje i osude. Niti roditelji, a barbarizam kako znamo pocinje kod kuce, niti skola niti policija tu ne mogu nista, vecina ih se upristoji kad predju na drugu stranu shengena,ostale obicno pretuce bilo koja policija (malteska, slovacka, austrijska, slovenska ...). S ove su neodgojena balkanska mladucad, sto svi razumiju i toleriraju, povremeno se cude kad neko ozbiljnije strada, a u ovom slucaju i osudjuju nekog ko se usudio tome suprotstaviti.

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:52 25.03.2010.

@ Ivica6 Nije bitno da li si u pravu ako imas najavljen i odobren prosvjed, zadnje je na policiji da odlucuje da li si u pravo, to je jedino mogla milicija -;). Tad policija mora osigurati \"manifestaciju\". Ovdje prosvjed nijeje bio najavljen i policija je trebala uhititi ekipu zbog narusavanja javnog reda i mira.

VL
FA
fabry
07:08 25.03.2010.

Jadna smo mi drzava kada advokati brane pravo pljuskama. Pa nama ne trebaju zakoni niti fakulteti. Ajmo svi na tecaj karatea i problem rijesen.

VL
JU
jure4422
08:26 25.03.2010.

Po Nobilovoj logici, sad kad znamo kako je on nasilna osoba, spremna na primjenu fizičke sile, svatko tko mu se nađe u blizini može se s razlogom osjećati ugroženim i preventivno mu odvaliti šljagu. Budući da znamo da on trenira neke borilačke vještine, vjerojatno bi i upotreba palice ili drugog oružja bila opravdana. Naglašavam, po Nobilovoj logici bi to bilo tako. Bilo bi lijepo, ali nije vjerojatno da Nobilo konačno dođe pameti i prihvati činjenicu da je pretjerano reagirao i loše procijenio situaciju.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.