Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE

Nobilo: Pljuskom sam branio 
svoje pravo na kretanje

anto nobilo
Pixsell
24.03.2010.
u 20:30

Na dječakovu licu ostali su ocrtani Nobilovi prsti, zateturao je i ruke su mu bile spuštene – svjedočio je fotoreporter Pixsella

Prosvjednici su napali moju slobodu kretanja ulicama Zagreba, napadnut sam kontejnerom, taj maloljetnik zamahnuo je rukom i unio mi se u lice, a prijetilo je da me napadnu barem još šestorica koji su me okružili – branio se danas odvjetnik Anto Nobilo na Prekršajnom sudu u Zagrebu, zašto je na križanju pljusnuo 16-godišnjaka koji je s prijateljima prosvjedovao zbog zabrane igranja na igralištu u Žerjavićevoj koje su sami uredili.

Nobilo na sedam stranica završne riječi tvrdi kako je ta pljuska bila nužna obrana. Od četvero danas saslušanih svjedoka, najvažniji je bio fotoreporter Pixsella, koji je izvještavajući o prosvjedu, snimio i pljusku. Nobilo je analizirajući elaborat od 100 fotografija istakao kako su to ipak isječci. Za svjedoke kaže da su se mogli zabuniti opisujući burne detalje, a za prosvjednike da su se solidarizirali s malodobnikom koji je, tvrdi, lažno svjedočio.

Nobilo tvrdi da je mladić gurnuo kontejner na njega i to je njemu bio povod, a fotoreporter svjedoči:
– Nobilo je upotrijebio mnogo više snage kad je dječak pokušao gurnuti kontejner na zebru, a učinilo mi se i da je poslije pljuske stao u obrambeni stav očekujući da će mu dječak vratiti. Kraj njih je bio samo još jedan dječak.

Komentara 39

Avatar Ivica6
Ivica6
21:21 24.03.2010.

Ma, pripadnik hrvatske elite je htio pokazati da njemu na put ne staju ni puno veće \"face\" od nekog klinca iz kvarta. Pošto mu sudi njegov kolega još će djeca iz Zagreba morati skupljati lovu da mu plate odštetu! Da je vladavina pravde, odgovarao bi za ovo, a ne davao primjer drugim nasilnicima kako se izvući. I onda se čudimo što se događaju slučajevi poput onoga sa mladim Ritzom!

HT
Hodi_tamo
08:31 25.03.2010.

I jos se brani! Nobilo!

PG
praseca gripa
20:47 24.03.2010.

Neka se svakom osusi ruka tko je digne na maloljetnika i dijete! Ovome nasilniku se vec osusio i mozak,a to je i zasluzio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije