Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana

Nobilo: Ivo Sanader potvrdit će Polančecov iskaz

Polančec (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
05.10.2010.
u 08:40

Odvjetnik Anto Nobilo kaže da nije bivši premijer sam odlučivao, nego se o Ini odlučivalo glasanjem u Vladi.

– Očekujemo da će Ivo Sanader na saborskom Povjerenstvu za Inu potvrditi sve ono što je u svome svjedočenju rekao Damir Polančec, izjavio je Polančecov odvjetnik Anto Nobilo negirajući interpretacije izjava njegova klijenta prema kojima bi Polančec svojom obranom potkopavao bivšeg premijera. Nobilo ističe da svatko fragmentarno uzima Polančecovo svjedočenje i tumači kako mu odgovara.

– Točno je da je rekao da nije on sam donosio odluke i da je razotkrio način na koji su se one donosile. No, u drugom dijelu svoga svjedočenja rekao je da su se te odluke zasnivale na zakonu, a nije rekao da su bile kriminalne, upozorava Nobilo. Dodaje da ni Sanader ne može preskočiti činjenicu da su radili u skladu sa zakonom i Ustavom. Uostalom, navodi dalje, ni Sanader nije sam odlučivao, nego se glasalo na sjednicama Vlade.

Govoreći o Ini i predaji upravljačkih prava Mađarima, branitelj bivšeg potpredsjednika Vlade kaže da su te odluke bile dobre jer je u trenutku prodaje Ina bila "na koljenima" i onaj tko je bio veliki ulagač logično je trebao dobiti i upravljačka prava.

Očekuje, stoga, da će Sanader u svojem istupu na saborskom povjerenstvu samo potvrditi ono što je prije njega rekao Polančec u smislu odlučivanja.

– Zašto su se neke stvari najprije raspravljale na Predsjedništvu HDZ-a, a tek onda na Vladi Sanader će sigurno također znati objasniti, zaključio je Nobilo.

Komentara 2

Avatar ivek
ivek
09:49 05.10.2010.

ivi ce vas strpat u zatvor.. kral je ivo i oni pored ive.. kad ste usli u politiku niste ima za kupit kruha... sada ste tajkuni...prevarili ste citav narod.. narod je odvajao citav zivo da bi se naesto imal.. sve ste pokrali i privatiziral... sram vas bilo

FR
friz
14:38 05.10.2010.

poslije Ivinog iskaza,mogla bi u Remetincu na \"duži odmor\"završiti cijela ekipa,nekadašnjih bliskih suradnika,koji svi od reda boluju od \"kronične političke amnezije\"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije