Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOBELOV TJEDAN

Nobelovu nagradu za kemiju dijele Heck, Negishi i Suzuki

nobel kemija
afp
06.10.2010.
u 13:48

Radovi tih znanstvenika omogućili su proizvodnju novih lijekova i unapređenje elektronske industrije.

Ovogodišnju Nobelovu nagradu za kemiju podijelili su Amerikanac Richard F. Heck i Japanci Ei-ichi Negishi i Akira Suzuki zbog razvijanja novih, efikasnijih povezivanja atoma ugljika te stvaranja složenih molekula koje unapređuju naš svakodnevni život, navodi se u objašnjenju Švedske kraljevske akademije znanosti.

Radovi tih znanstvenika omogućili su proizvodnju novih lijekova i unapređenje elektronske industrije.

Sutra će biti objavljena Nobelova nagrada za književnost, u petak za mir, a u ponedjeljak za ekonomiju.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:14 06.10.2010.

Riznica Sadam Husein i to posthumno a nagradu će u njegovo ime primiti misionar islamističkog milosrđa Osama Bin Laden.

AN
ankicascreiber
17:50 06.10.2010.

neznam dali je vecernji o tome pisao: nobelova nagrada za medicinu ide za umjetnu oplodnju, upravo onu metodu protiv koje se jako protivi crkva u Hrvata jer crkva pak zna sve o znanosti i oni su sigurni da bas njimaa Bog sapce u uho sto im je radiit. noblelovu nagradu za fiziku dobili su dva rusa koji zive u engleskoj, ugljikove nanotube, dovodimenizjalni dijamant.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije