Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u njegovu domu

Nobelovca eutanazirali: Otišao je spokojan, sa smiješkom

Christian de Duve
You Tube Screenshot
06.05.2013.
u 20:10

Bilo bi pretjerano reći da se ne bojim smrti, ali se ne bojim onoga što dolazi poslije jer nisam vjernik. Kad nestanem, to će biti to, kazao je znanstvenik Christian de Duve

Ugledni belgijski znanstvenik Christian de Duve i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu eutanaziran je u svom domu u subotu u 95. godini. De Duve je drugi poznati belgijski građanin koji je eutanaziran, podsjeća NDTV, a eutanazija je u toj zemlji legalna još od 2002. godine. Ranije je to učinio i književnik Hugo Claus.

– Bilo bi pretjerano reći da se ne bojim smrti, ali ne bojim se onoga što dolazi poslije jer nisam vjernik. Kad nestanem, to će biti to – kazao je De Duve belgijskom dnevniku Le soir prije mjesec dana. Znanstvenik se odlučio za eutanaziju nakon što je pretrpio pad u svom domu, no čekao je povratak sina iz SAD-a kako bi mogao umrijeti u krugu obitelji.

– On nas je napustio mirno i odbio je uzeti tablete protiv anksioznosti prije konačne injekcije. Otišao je s osmijehom i kazao je doviđenja – prepričala je njegova kći Francoise Le Soir.

De Duve je studirao medicinu i kemiju, a 1974. dobio je Nobelovu nagradu s kolegama Albertom Claudeom i Georgeom Paladeom za istraživanje raka.

>>Velika Britanija: Paralizirani 58-godišnjak traži pravo na smrt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije