Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOZEMNI TALENTI

Njuškalovo foto-prepoznavanje privuklo inozemne mlade talente

Foto: Njuškalo
23.01.2019.
u 14:56

Koncept, razrada i realizacija foto-prepoznavanja na najbolji način potvrđuju potencijale hrvatskih stručnjaka u najnaprednijim tehnološkim trendovima

Foto-prepoznavanje predmeta kao jedinstvena primjena umjetne inteligencije na globalnom tržištu oglasnika privukla je studente uglednih sveučilišta iz cijelog svijeta u Njuškalo. Dio je to praktične nastave u Algebrinoj Međunarodnoj zimskoj školi koja se održava u Zagrebu. U sklopu programa, Algebra vodi polaznike u takozvani job shadowing u hrvatske tvrtke, a oni su ovaj put željeli doći upravo u Njuškalo zahvaljujući njihovim inicijativama s AI- om, strojnim učenjem i drugim inovativnim tehnologijama.

Studenti su u opuštenoj atmosferi u Njuškalu razgovarali s domaćim vrhunskim stručnjacima o primjeni AI-a na konkretnom rješenju koje korisnicima donosi znatno bržu i jednostavniju predaju oglasa. Priliku da poboljšaju svoje profesionalne kompetencije u Njuškalu je iskoristilo 25 studenata iz Australije, Francuske, Brazila, Indije i SAD-a te su iz prve ruke saznali razvojne faze funkcionalnosti foto-prepoznavanja i detalje o njezinoj uspješnosti, nakon što je zaživjela početkom 2018. godine.

- Iznimno mi je drago da su inozemni studenti prepoznali uloženi trud u razvoj prve takve primjene AI-a koja nas je pozicionirala na kartu najinovativnijih svjetskih tvrtki u classified području, a ujedno i među vodeće digitalne kompanije. Koncept, razrada i realizacija foto-prepoznavanja na najbolji način potvrđuju potencijale hrvatskih mladih stručnjaka u najnaprednijim tehnološkim trendovima. Sasvim sigurno ćemo još snažnije nastaviti razvijati okruženje i pogodnosti Njuškala kao profesionalnog doma takvim talentima, pa i svim onim zainteresiranim iz inozemstva, kao što su to sada bili Algebrini polaznici – istaknula je Sanda Soptija Šiljak, glavna izvršna direktorica Njuškala.

>>Pogledajte video: Studenti strojarstva izradili novi bolid

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije