Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji

Njemački veleposlanik: Našli smo mogućnosti produbljivanja suradnje s ovom županijom

Foto: Branimir Bradarić
1/3
12.10.2021.
u 17:13

Perspektive suradnje izuzetno su pozitivne i sa županom Dekanićem slažem se, ne samo u pogledu potencijala koje županija pruža, nego smo kroz cijeli niz pozitivnih primjera našli mogućnosti produbljivanja suradnje, rekao je Klinke

Njemački veleposlanik u Hrvatskoj Robert Klinke posjetio je danas Vukovarsko – srijemsku županije gdje se, između ostalih, susreo i s županom Božom Galićem. Klinke je poslije sastanka rekao kako je s Dekanićem razgovarao o njemačkom naslijeđu i sadašnjosti u regiji ali i o različitim temama od gospodarstva do potencijala za razvoj ove županije. Isto tako bilo je riječi i o mogućnostima da se ovdje razvije prerađivačka industrija, što bi imalo važno strateško – političko značenje za ovo područje.

- Perspektive suradnje izuzetno su pozitivne i sa županom Dekanićem slažem se, ne samo u pogledu potencijala koje županija pruža, nego smo kroz cijeli niz pozitivnih primjera našli mogućnosti produbljivanja suradnje, rekao je Klinke.

U izjavi za medije Dekanić je kazao kako se ponajviše razgovaralo o gospodarstvu i onome što se u tom sektoru može očekivati od SR Njemačke, kao i o načinima poboljšanja suradnje. 

- Inzistirao sam na razgovoru o ulaganjima u strateške projekte u našoj županiji, od ulaganja u prerađivačke industrije do industrije autodijelova. Sve to čini platformu o kojoj možemo razgovarati u budućnosti. U razgovorima sam istakao prednosti županije kao i dobru prometnu povezanost kako riječnim i željezničkim tako i cestovnim koridorima, rekao je Dekanić.

Dodao je i kako je pruga od Vinkovaca prema Zagrebu, kao i dalje prema istoku, prije bila puno frekventnija te da je cilj i želja županijskih čelnika da se njenom rekonstrukcijom vrati ponovo na obim prometa koji je ta pruga imala prije Domovinskog rata. 

 

>> Pogledajte i ovaj video - Udar na džepove građana: Gorivo je od danas znatno poskupjelo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije