Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZGODNO

Njemački sud ne može doći do 60 milijuna dolara, a lopov tvrdi da je zaboravio lozinku

FILE PHOTO: Representations of virtual currency Bitcoin and U.S. dollar banknotes are seen in this picture illustration
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
05.02.2021.
u 10:13

Sud tvrdi da je njegov bitcoin novčanik blokiran i da mu nakon izlaska iz zatvora ne može pristupiti.

 Njemački sud u Kemptenu ne može doći u posjed 60 milijuna dolara u bitcoinima koje je zaplijenio od osuđenog prevaranta jer on ne otkriva lozinke, piše Fenix-magazine. 

Sud je do sada uspio prodati tek 86 od 1800 zaplijenjenih bitcoina od muškarca koji ih je zaradio hakiranjem tuđih računala. Sud je do sada na prodaji ukradenih bitcoina 'zaradio' pola milijuna eura. 

Glasnogovornik suda kazao je u četvrtak kako su bitcoini zaštićeni nizom lozinki koje informatički stručnjaci nisu uspjeli 'probiti', a lopov pak tvrdi da je spomenute lozinke zaboravio. Muškarac je osuđen 2014. i odslužio je kaznu. No, čak i ako se veselio da bi mogao pristupiti svojem bitcoin novčaniku, sud  tvrdi da je blokiran i da mu ne može pristupiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije