Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dortmund u šoku

Njemački stručnjak za terorizam: Napad ne odgovara strategiji islamista

borussija dortmund autobus policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
11.04.2017.
u 22:48

Nogomet je u Njemačkoj vrlo popularan, igrači su poznati i napad ove vrste bio veliki uspjeh iz perspektive ekstremista. Srećom, radilo se o bombama slabe razorne moći - kaže njemački stručnjak za terorizam Davis Lewin

Prvi susret četvrtfinala nogometne Lige prvaka Borussia Dortmund - Monaco odgođen je nakon što su se u blizini autobusa s igračima njemačkog kluba dogodile tri eksplozije pri čemu je ozlijeđen branič Marc Bartra. Utakmica se igra u srijedu u 18:45 sati.

Njemački stručnjak za terorizam Davis Lewin je poručio je kako je rano reći tko stoji iza incidenta u Dortmundu.

- Vjerujem kako vi refleksno razmišljaju o terorizmu. Nogomet je u Njemačkoj vrlo popularan, igrači su poznati i napad ove vrste bio veliki uspjeh iz perspektive ekstremista. Srećom, radilo se o bombama slabe razorne moći. To zapravo ne odgovara strategiji islamista. S druge strane, ISIS je pozvao svoje simpatizere da napadaju bombama kućne radinosti. Ali kao što sam rekao prerano je reći tko stoji iza tih eksplozija. Moramo pričekati dok ne doznamo više informacija - poručio je Lewin.

Momčad Monaca u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Danijel Subašić već je bila na stadionu kada je došlo do eksplozije.

Svi igrači su bili u šoku kada su doznali za vijest o napadu na autobus s igračima Borussije. Kako bi barem malo smirio svoje igrače Leonardo Jardim je, kada se stadion ispraznio, izveo momčad na travnjak kako bi odradili lakši trening.

>>Golman Borussije sjedio je uz ozlijeđenog Bartru: 'Čuo se snažan prasak. U šoku smo legli na pod. Nismo znali što će se dogoditi...'

Komentara 7

KA
Karloho
00:05 12.04.2017.

Jad i bijeda,mediji i vlast su u sprezi,pa se ovakovi uzasni dogadjaji uljepsavaju i marginiziraju,istinu znamo svi i ne treba za to biti jako mudar. Pitanje je samo koliko ce ljudi jos trpjeti i kada ce netko biti pozvan naa ogovornost iz vlasti zbog narusene sigurnosti gradjana u Europi. Ljude koji su upozoravali na posljedice nekontroliranog prijelaza granica proglasavali su fasistima,gdje su sada sve one udruge i zagovornici multi kulture.....

SD
sdpesticid
00:24 12.04.2017.

kako se medijski pere veš sa centrifugom, pitanje je sad !?

DU
Deleted user
08:59 12.04.2017.

Ma dajte se smirite. To nema veze sa islamistima, jer oni ne bi pokusali sa tri male bombice na rubu grada kraj autobusa već kod stadiona ili u samom gradu. Meni ovo smrdi na obračun navijača Red Bulla kao osveta za incident u Dortmundu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije