Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINUTOST ZBOG BROJKI

Njemački ministar zdravstva želi testirati sve povratnike, pa i one koji su na godišnjem u Hrvatskoj

Vikend u splitskoj gradskoj luci
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
27.07.2021.
u 16:53

Bavarski premijer Markus Söder (CSU) želi strože mjere za povratnike, što je pak dio rasprave o cijepljenju.

Njemački političari sve zabrinutije promatraju rastuće brojke novooboljelih u svojoj zemlji. Jedan od njih je i ministar zdravstva Jens Spahn (CDU) koji želi uvesti da se svatko tko se vraća u Njemačku s godišnjeg odmora mora testirati na koronavirus, piše Berliner Morgenpost. 

Spahn traži da se testiraju svi bez obzira iz koje zemlje dolaze i na koji način ulaze u zemlju. Do sad je takav zahtjev vrijedio samo za sve one koji idu avionom i koji dolaze iz područja gdje je zabilježena visoka incidencija. 

Podsjećamo, institut Robert Koch (RKI) primijetio je sve veći broj infekcija koje dolaze iz inozemstva u posljednja četiri tjedna. Riječ je oko deset posto svih infekcija. 

Spahn nije jedini. Bavarski premijer Markus Söder (CSU) želi strože mjere za povratnike, što je pak dio rasprave o cijepljenju. Naime, oni koji su cijepljeni ne moraju u karantenu po povratku i mnogima je to bio poticaj da se cijepe. 

Njemačke vlasti jako pozorno prate situaciju u Hrvatskoj. Ukoliko dođe do povećanje brojke, za očekivati je da će učiniti isto što su i prošle godine, a to je preporučiti svojim državljanima da napuste regiju koju su stavili pod crveno. 

Pogledajte: Virus u domu za starije na području Biograda, unijeli ga necijepljeni zaposlenici.

 

Ključne riječi

Komentara 7

MA
MaksovMesar
21:38 27.07.2021.

S obzirom na novi globalni lijevi liberalizam, trebali bi ih kontrolirati i na HIV...😝😝😝

DU
Deleted user
19:37 27.07.2021.

Politički teror se pojačava a nezadovoljstvo u pučanstvu raste... Bilo bu belaja...

DU
Deleted user
20:48 27.07.2021.

Znači njemačka ima otprilike 80 milijuna stanovnika sad poslje korone 40 milijuna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije