Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEIKO MAAS

Njemački ministar prijeti Mađarskoj uskraćivanjem novca EU-a zbog izbjeglica

Heiko Maas
Foto: Reuters
09.09.2017.
u 15:56

- Tko kod ide protiv europske kohezije u pitanju izbjeglica ne može računati na europsku solidarnost u financijskim pitanjima", rekao je Maas, ministar iz redova socijaldemokrata.

Europska unija trebala bi uskratiti Mađarskoj novac ako njezina vlada i dalje bude odbijala sudjelovati u europskoj shemi raspodjele izbjeglica, rekao je u subotu njemački ministar pravosuđa Heiko Maas.

"Moramo povećati pritisak na zemlje koje misle da mogu zaobići zakon. Kada se zakon prekrši, moraju slijediti sankcije", rekao je.

Mađarska je na Europskom sudu pravde pokušala srušiti europske obvezujuće kvote za raspodjelu 120.000 izbjeglica iz Italije i Grčke širom Unije.

ECJ je u srijedu stao na stranu Unije. No mađarski premijer Viktor Orban rekao je da neće promijeniti stajalište i najavio nove tužbe.

Maas je kazao da bi nepoštivanje odluke suda trebalo imati financijske posljedice.

"Tko kod ide protiv europske kohezije u pitanju izbjeglica ne može računati na europsku solidarnost u financijskim pitanjima", rekao je Maas, ministar iz redova socijaldemokrata.

Mađarska bi po planu usvojenom 2015., za koji nije glasala, trebala primiti 1294 izbjeglica, a do sada nije nijednog.

Do sada je relocirano samo 27.695 izbjeglica iz Italije i Grčke.

Komentara 17

PL
@ploto@
16:26 09.09.2017.

Orban je 100% u pravu.Oligarhija u vrhu EK,kojoj je nadređeni nekakav Soroš koji nema uopće nikakvu funkciju ,ustrajno radi protiv interesa naroda kojeg zastupaju.Taj cirkus se mora zaustaviti zajedničkim naporima svih naroda protiv korumpiranih političara.

KA
KaraMarko
16:23 09.09.2017.

A za kaj ta Njemacka neuzme sebi natrag svoju Audi fabriku i ostale iz Madjarske i fino ih otvori u Minhenu i plati normalno radnike i prestane maltretirati ostatak Europe za svoj profit i interes,a ako su njemci vec zvali bracu muslimane da im sve daju neka ostanu u Njemackoj kaj ostali imaju sa tim

Avatar abcd
abcd
16:42 09.09.2017.

Orban umire od smijeha kad cuje ove feminizarane placenicke birokrate iz Zapadne Europe. Madjarska dakako da nece primiti teroriste iz Afrike i B. Istoka, niti ce to uciniti Ceska, Slovacka i Poljska. Mogao bi se dici i zid prema Zapadnomm Kalifatu pocevsi od granica drzava Slovenija-Italija-Austrija, Madjarska-Austrija, Ceska-Njemacka, Slovacka-Austrija, Poljska-Njemacka, Rusija-Finska-Norveska. Jasno, uz mine u Jadranskom i Baltickom moru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije