Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bilateralna suradnja

Njemački ministar podržao ulazak RH u Schengen: Hrvatska mora suzbiti ilegalne ulaske

Foto: Hina
15.06.2018.
u 15:46

Jačanje europske sigurnosti najkonkretniji je doprinos projektu EU u ovom trenutku o čemu smo postigli potpuno suglasje

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak se u Berlinu sastao s njemačkim saveznim ministrom Horstom Seehoferom koji je čvrsto podržao ulazak Hrvatske u šengenski prostor.

U izjavi za Hinu Božinović je istaknuo da je njegov njemački kolega čvrsto podržao ulazak Hrvatske u šengenski prostor što je ocijenio ne samo hrvatskim već i europskim interesom.

"Jačanje europske sigurnosti najkonkretniji je doprinos projektu EU u ovom trenutku o čemu smo postigli potpuno suglasje", ocijenio je Božinović.

Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u svom je priopćenju nakon sastanka navelo da su u središtu razgovora bili migracijska kretanja preko zapadnog Balkana. Kao država članica EU s dugom vanjskom granicom prema Bosni i Hercegovini za Hrvatsku je od posebne važnosti sprječavanje nedopuštenih ulazaka, stoji u priopćenju.

"Moramo sve učiniti da bismo postigli djelotvornu zaštitu vanjskih granica radi sprječavanja ilegalnih migracija i postizanja više sigurnosti u EU. Suzbijanje ilegalnih migracija je težište našeg zajedničkog djelovanja. Moj hrvatski kolega i ja smo suglasni da ćemo nastaviti dobru bilateralnu suradnju", kazao je Seehofer.

1/1

Komentara 20

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
16:32 15.06.2018.

Mi da suzbijamo što miss piggy Merkel poziva.... ?

JU
juma
20:42 15.06.2018.

Sengen bez zice i zida nam je najbrzi put da postanemo europski izbjeglicki hot spot. Oni koji ne vjeruju neka pogledaju slike iz Madjarske prije dizanja ograde. Buduci za Grcku sengenska pravila iznimno ne vrijede, bili bi prva takva zemlja na putu izbjeglicama i kao takva obavezna na primanje svih. Zato me uopce ne cudi sto nas Seehofer podrzava. To je cisti njemacki interes, a naseg ministra koji je nekada radio za Udbu vodi sve, samo ne hrvatski interesi. Sto bi drugo bilo za ocekivati od takvog kadra?

TR
tramontana
16:55 15.06.2018.

Evropa mora rezolutno reći STOP. Brodovima u sredozemlju vraćati nazad u Afriku ili iz mjesta polaska i biće sve rješeno. Ako frau Merkel treba radne snage neka šalje avione.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije