Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
300.000 poginulih ljudi

Njemački ministar otkrio crnu slutnju u vezi sa Sirijom

sirija
Foto: Reuters
1/5
02.01.2017.
u 09:45

Steinmeier ne vidi izglede za trajni prekid neprijateljstava bez pravih političkih pregovora koji bi uključili sve strane

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier skeptičan je oko izgleda za trajno primirje u Siriji unatoč prekidu vatre koji je prošli tjedan stupio na snagu i uglavnom se poštuje. "Da bi postojali izgledi za mir, potrebno je više od toga da nema vojnih sukoba", rekao je Steinmeier za list Rheinische Post u broju od ponedjeljka.

On smatra da je malo izgleda za trajni prekid neprijateljstava bez pravih političkih pregovora koji bi uključili sve strane. Ipak, "činjenica da se primirje više-manje poštuje znak je nade za ljude u Siriji", dodao je. 

U nedjelju, treći dan zaredom, prekid vatre u Siriji dogovoren uz posredovanje Rusije i Turske uglavnom se poštivao, uz sukobe manjeg intenziteta na nekim područjima.

Prekid vatre, iz kojeg su isključene džihadističke skupine, takozvana Islamska država i Fateh al-Šam, trebao bi biti uvod u mirovne pregovore predviđene krajem siječnja u Kazahstanu pod okriljem Moskve i Teherana koji podržavaju sirijski režim te Turske koja je na strani pobunjenika.

Primirje u Siriji, u kojoj je u šest godina dugom ratu poginulo više od 300.000 ljudi, a milijuni su izbjegli i raseljeni, u subotu je jednoglasno poduprlo i Vijeće sigurnosti UN-a.

Komentara 6

LD
lopov drpiga
10:11 02.01.2017.

još samo da otkrije postoje li umjereni pobunjenici....

Avatar nekakav
nekakav
15:16 02.01.2017.

zapad treba samo prestati financirati teroriste, i začas će se sve smiriti. bez novca i oružja za teroriste, država začas sredi stanje. inače je ovo prekrasna prilika u kojoj je cijela europa vidjela tko je financijer ovih zločinaca, i kudud je to otišlo. nema više opravdanja nitko od političara ni korporacija, da će nemiri i promjena vlasti njima donijeti neki profit. jer sa milijun kriminalaca koje je merkelica pustila u njemačku, ne može se baš govoriti o sigurnosti. a ni nekoj prilici za zaposlenje. jer ovi koji su tamo došli, oni nisu došli raditi i zaraditi. oni su došli po novac. i terorizirati će sve sam oda nastave dobijati novac. da, novac, džeparac, hranu, odjeću, smještaj, i to će sve uništavati, jer su nezadovoljni. hej, pa krivu čokoladicu su im donijeli, i odmah su poludjeli! pametnome dovoljno da ih strpa u kontejner i vrati onima koji su ih poslali.

SP
Spidulek
10:33 02.01.2017.

Tko jos ovoga uzima za ozbiljno. U Ukrajini je posredovao i sklapao primirja koja su trajala samo do slijedeceg dana a onda smo mogli vidjeti kako mirni prosvjednici bacaju molotovkoktele na policiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije