Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Njemački ministar biciklom obilazi podunavske zemlje

Njemački ministar posjećuje podunavske zemlje
VL
31.05.2012.
u 18:15

Tijekom svoga puta prošao je ili će proći kroz Njemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju i Rumunjsku. Ukupna dužina puta iznosi oko dvije tisuće kilometara.

VUKOVAR – U sklopu svoje vožnje biciklom podunavskim zemljama ministar za Savezno vijeće, Europu i međunarodne poslove savezne zemlje Baden – Wurtternberg Peter Friedrich posjetio je danas i Vukovar. Friedrich, koji obnaša i dužnost posebnog povjerenika za Podunavsku strategiju EU, krenuo je na put 23. svibnja, a završit će ga 3. lipnja u Rumunjskoj. Tijekom svoga puta prošao je ili će proći kroz Njemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju i Rumunjsku. Ukupna dužina puta iznosi oko dvije tisuće kilometara.

– U kontaktu sa službenim predstavnicima, stručnjacima i građanima želim neposredno i iz drukčije perspektive upoznati probleme i šanse podunavskog područja. Putujući biciklom želim imati mogućnost da kontakt s građanima koji žive uz Dunav bude što neposredniji – rekao je Friedrich koji će tijekom puta obaviti političke razgovore u četiri glavna grada (Beč, Bratislava, Budimpešta i Beograd) kao i u lokalnim i regionalnim središtima. Za posjeta Vukovaru Friedrich se susreo sa dogradonačelnikom Željkom Pinjuhom, a posjetio je i Spomen-dom Ovčaru i spomen-obilježje masovne grobnice na Ovčari.

Tijekom razgovora bilo je riječi o mogućoj suradnji u gospodarstvu, turizmu i kulturi, Dunavu kao poveznici Europe, ali i mogućnosti da se ova njemačka savezna država uključi u deminiranje minski sumnjivih površina. Njemački dužnosnik sutra nastavlja put dalje kada će posjetiti Ilok i potom prijeći u Srbiju.

Komentara 3

TH
thekurcula
19:26 31.05.2012.

Za deset dana nije nemoguće preći 2000 km na biciklu ali to mora biti izuzezno spremljen biciklista i nikako političar kojemu je to u prvom redu politički marketing. Dakle, u ovu priču ja ne verujem.

TH
thekurcula
22:29 31.05.2012.

Ne znam, svako ima vlastita iskustva. mene u Srbiji nisu nikad pokrali. U BiH - jesu. U Hrvatskoj - tri puta. Zato ja savetujem da čuvate svoju imovinu na proputivanju po Bosni, a naročito po Hrvatskoj. Ali ja znam da je to subjektivno.

TH
thekurcula
12:48 01.06.2012.

Moj donji post nema nikakvog smisla bez onoga posta na koji je on bio odgovor, a koji ste obrisali. A pre toga sam na drugačiji način reagovao na taj post pa ste tada obrisali tu moju reakciju a taj sporni post ostavili!! Sada, dakle, nakon 2 dana, i moje nove reakcije, taj ste post uklonili valda samo zato da ovaj moj novi stoji potpuno vez veze! Urednici veoma često lošim, amaterskim uređivanjem urnišu ovaj forum!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije