Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wolfram Henn

Njemački liječnik oštro o antivakserima: 'Trebali bi odbiti respirator i intenzivnu ako se zaraze'

Volunteers get Russian COVID-19 vaccine in Minsk
Foto: Natalia Fedosenko/Newscom/PIXSELL
1/4
23.12.2020.
u 15:31

Dodaje kako su istraživači širom svijeta ubrzalo razvoj cjepiva "uz ogroman trošak, ali ne na štetu sigurnosti"

Osobe koje odbiju cijepljenje protiv koronavirusa, ne bi trebale imati pristup respiratorima i drugim hitnim mjerama ako se razbole, rekao je Njemački liječnik Wolfram Henn.

"Tko želi izravno odbiti cijepljenje trebao bi uvijek nositi dokument s natpisom 'Ne želim se cijepiti. Zaštitu od bolesti želim prepustiti drugima. Ako se razbolim, želim svoj krevet na intenzivnoj njezi i respirator prepustiti drugima'", rekao je liječnik, prenosi Deutsche Welle

Henn tvrdi da su kritička pitanja u vezi sa cijepljenjem razumljiva i opravdana te dodaje kako se treba osloniti na savjete stručnjaka.

VIDEO Siniša Tomić - Ravnatelj HALMED-a otkrio da prve doze cjepiva u Hrvatsku dolaze već 26. prosinca

Dodaje kako su istraživači širom svijeta ubrzalo razvoj cjepiva "uz ogroman trošak, ali ne na štetu sigurnosti". 

Kritizirao je teoretičare zavjere i poricatelje koronavirusa. "Preporučujem im da odu u najbližu bolnicu i prezentiraju svoje teorije zavjere liječnicima i medicinskim sestrama koji su iscrpljeni jer su došli s prenapučene jedinice intenzivne njege", rekao je. 

 

Komentara 93

MV
mv100
15:58 23.12.2020.

Žalosno je da se ovakav bolesnik može nazvat liječnikom, kao i to da se ovakva poremećena izjava može objavit, dobro su neki primjetili da se pokušava prodat ideja da one što se ne cjepe trebaju nosit nekakvu oznaku, kao židovi trake oko ruku... Nemogu vjerovat da je u današnje vrijeme takvo nešto uopće moguće, pa zar nas povijest nije ništa naučila!? Danas nacistički režim svi osuđuju, oni ga sad vraćaju, a mi opet slijepi pored zdravih očiju, propaganda na svakom koraku, ispiranje mozgova i ovakvih članaka koji potičnu mržnju i osudu ljudi koji misle svojom glavom.. Bojim se ove budućnosti koju će naša djeca dobit u nasljedstvo...

AL
Alabama
15:48 23.12.2020.

Kampanja u tijeku! Ovo neće zaživjeti no svakako odbijam bilo kakvo lječenje. Pogotovo “stručnjaka” ala Srića i ostalih zagovarača lockdowna i kazni.Takvi ni sebi pomoć ne znaju.

ZN
znam
16:13 23.12.2020.

Izgleda da navedeni lijecnik nije bio na prvom satu predavanja na studiju medicine. Za ovakvu izjavu trebao bi trajno izgubiti licencu da se bavi medicinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije