Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV ZARAZE

Europska komisija: Krenula isporuka cjepiva Johnson &Johnson državama članicama

Cjepivo Johnson & Johnson - ilustracija
Foto: REUTERS
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.04.2021.
u 14:29

Američka tvrtka se obvezala EU-u do kraja lipnja dostaviti 55 milijuna te još 120 milijuna doza u trećem kvartalu, rekao je ovaj mjesec povjerenik Europske komisije za industriju Thierry Breton.

Johnson & Johnson je u ponedjeljak počeo državama Europske unije dostavljati svoje cjepivo protiv covida-19 u jednoj dozi, objavio je zastupnik Europskog parlamenta.  Vrlo brzo nakon toga vijest je potvrdila i Europska komisija. Navode kako se očekuje da će američka kompanija trebala do kraja lipnja isporučiti 50 do 55 milijuna doza.

- Prve doze već od danas idu prema državama članicama - rekao je glasnogovornik Europske komisije na konferenciji za medije, piše Economic Times. 

Tvrtka je prvotno planirala započeti dostavu cjepiva početkom travnja, no to je odgođeno zbog poteškoća u proizvodnji, prenosi Reuters. 

„Johnson & Johnson je danas započeo slati pošiljke cjepiva EU-u“, objavio je Peter Liese, eurozastupnik iz redova Kršćansko-demokratske unije (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel. 

 

Američka tvrtka se obvezala EU-u do kraja lipnja dostaviti 55 milijuna te još 120 milijuna doza u trećem kvartalu, rekao je ovaj mjesec povjerenik Europske komisije za industriju Thierry Breton. 

„Donedavno je bilo nejasno hoće li održati to obećanje. No, 50 milijuna doza je sigurno“ za drugi kvartal, kazao je Liese, dodavši da je tu informaciju dobio iz same tvrtke i iz Europske komisije koja koordinira pregovore s farmaceutskim kompanijama.

VIDEO: Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

 

Komentara 3

XA
xaron
19:27 12.04.2021.

J&J je isti tip cjepiva kao i AZ. Izvještaji sa cjepivnih mjesta u US nisu baš ohrabrujuči. Na dva mjesta su morali prekinuti cjepljenje jer su cjepljeni regovali povračanjem , što je negativno uticalona osoblje i ljude koji su čekali na cjepljenje.

Avatar vratar3
vratar3
14:36 12.04.2021.

a kad će Aquafresh, ili recimo Zewa cjepivo! možda Teta Violeta!? ha??

DU
Deleted user
14:53 12.04.2021.

Ruskog još nema vjerovatno nisu dovoljno poptlatili europske birokrate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije