Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modernizacija Bundeswehra

Njemačka vojska uvodi uniforme za trudne vojnikinje

vojska
Armin Weigel/DPA/PIXSELL
02.04.2018.
u 13:48

Nove uniforme će biti elastične i nosive tijekom cijele trudnoće

Njemačka vojska planira uvesti šire uniforme za trudne vojnikinje, objavilo je ministarstvo obrane. Nove uniforme će biti uvedene ove godine, istaknula je glasnogovornica ministarstva. Ta institucija trenutno procjenjuje povratne informacije vojnikinja i poboljšava uniforme, dodala je službenica. 

Osamdeset vojnikinja već je testiralo i ocijenilo oko 500 uniformi raznih veličina i kombinacija – od borbenih i svečanih odora do tajica. 

U obzir se uzimaju vizualni izgled, udobnost i prozračnost. Testna faza je koštala oko 650 tisuća eura, objavilo je ministarstvo. Nove uniforme će biti elastične i nosive tijekom cijele trudnoće. 

Taj je potez dio šireg programa modernizacije Bundeswehra kojemu je cilj učiniti te snage ravnopravnijim poslodavcem. Trudne majke su ranije morale prijeći u civilnu odjeću kad bi uniforme postale preuske. 

U prosjeku je u svakom trenutku trudno oko 2 posto od 20 tisuća žena u Bundeswehru. Slične uniforme već su uvedene u drugim državama. 

Svečane odore se koriste za službene ceremonije poput prisege novih regruta, a kamuflažne uniforme se ne koriste samo u borbi nego i u uredskim poslovima. 

Komentara 9

Avatar Idler 3
Idler 3
14:39 02.04.2018.

A kaj se hrvatski ne veli "odora" il sam ja fakat vu krivim novinama ???

DU
Deleted user
23:02 02.04.2018.

ODORA.......Rusizam, od odežda (ruski i staroslovenski: odjeca) je svecana odjeca pravoslavnih popova na misi ili kako oni kazu bogosluzju......ahahaaa, eto nepismeni rvati i ne znaju da UNIFORMU (anglizam) zovu po odjeci pravoslavnih popova.

Avatar babas
babas
15:43 02.04.2018.

Pa zar oni nemaju porodiljski dopust?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije