Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vode istragu

Njemačka vlada otkrila da im u uredu za migracije radi potencijalni islamistički terorist

Initial reception facility for refugees Suhl
Michael Reichel/DPA/PIXSELL
15.11.2020.
u 17:25

Ministarstvo unutarnjih poslova to je objavilo dok se vodi šira istraga o radu agencije za migracije koju je pokrenula ljevičarska parlamentarna skupina u Bundestagu.

Njemačka vlada potvrdila je u nedjelju da je potencijalni islamistički terorist zaposlen u državnom uredu za migracije.

Ministarstvo unutarnjih poslova to je objavilo dok se vodi šira istraga o radu agencije za migracije koju je pokrenula ljevičarska parlamentarna skupina u Bundestagu. Pošto istraga o toj osobi još uvijek traje, malo informacija je javno dostupno.

"Savezna vlada svjesna je konkretnog sumnjivog slučaja u vezi sa islamizmom i islamističkim terorizmom", objavilo je ministarstvo.

Sumnjivac radi u Saveznom uredu za migracije i izbjeglice (Bamf) koji je nadležan za zahtjeve za azil, integraciju i slučajeve repatrijacije. Bamf je pod nadležnošću ministarstva unutarnjih poslova. Istraga zastupnika također je otkrila da je bivši član ekstremno desne stranke NPD otpušten iz Bamfa 2017.

Bivši zaposlenik je u svojim objavama na društvenim mrežama razotkrio svoj "ksenofobni stav i protivljenje azilu" i s prezirom komentirao Židove, žrtve nacističkog režima, navodi se u izvješću. Tijekom kratkog zaposlenja u agenciji radio je na kontroli kvalitete profesionalnih tečajeva stranih jezika i nije donosio nikakve odluke vezane uz azil, otkrila je istraga.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar krkcro
krkcro
00:19 16.11.2020.

njemacka je pala oni toga jos nisu svjesni

ZI
zimerman
01:47 16.11.2020.

Islamizam je već zavladao Njemačkom , sada ih jedino revolucija može spasiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije