Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATILI IH U NJEMAČKU

Nijemci koji su zaglavili u stranim državama sada su dobili 'čestitku' od države

Coronavirus - lifting of the travel warning - Frankfurt am Main
Foto: Arne Dedert/DPA/PIXSELL
1/3
26.06.2020.
u 19:03

Naplatom paušalnih iznosa želi se pokriti 40 posto od ukupno 94 milijuna eura koliko je stajala akcija vraćanja turista

Njemačka vlada od svojih građana koje je na početku koronakrize specijalnim letovima vratila iz turističkih odredišta diljem svijeta sada naplaćuje paušalne iznose u visini od 200 do 1.000 eura, priopćilo je u petak njemačko ministarstvo vanjskih poslova.

„Naplatom paušalnih iznosa njemačka vlada primjenjuje transparentno i nebirokratsko rješenje kojem je cilj podjednak tretman svih putnika“, priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova.

Naplatom paušalnih iznosa želi se pokriti oko 40 posto od ukupno 94 milijuna eura koliko je stajala akcija vraćanja turista.

Za povratak iz bližih odredišta poput Kanarskih otoka ili sjeverne Afrike se naplaćuje paušal od 200 eura. Za letove iz Azije i Južne Amerike 600, a iz Australije i Novog Zelanda po 1.000 eura.

Akcija vraćanja njemačkih turista je pokrenuta nakon uvođenja mjera protiv širenja koronavirusa sredinom ožujka. Ukupno je vraćeno oko četvrt milijuna turista koji su se u trenutku uvođenja mjera nalazili u inozemstvu.

Najveći broj njih vraćen je zrakoplovima kompanije koje su ih dovele na odredište ili čarter letovima turističkih kompanija.

Za oko 67.000 individualnih turista koji su putovali u vlastitoj organizaciji, a zbog ukidanja linija se nisu mogli vratiti u Njemačku, njemačka vlada je organizirala čartere iz svih dijelova svijeta.

 

Komentara 3

XA
xaron
21:09 26.06.2020.

I sada bi mi trebali platiti nečji odmor na Havajima ?

DO
domolub
19:35 26.06.2020.

tako i treba.kud su isli kad su znali kakva je situacija. sve to mi porezni obaveznici trpimo.

CS
Cijepio_sam_ se
19:41 26.06.2020.

I naši koji su za glavili, su platili prevoz u domovinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije