Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA

Znatno smanjena potražnja za radnicima, pad je izražen u određenim kategorijama

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
29.10.2019.
u 18:33

Pad potražnje u mjesecu na izmaku posebno je vidljiv u kategoriji zapošljavanja na određeno vrijeme, te u industriji, maloprodaji, transportu i logistici, ističu u agenciji

Potražnja za radnicima u Njemačkoj znatno je smanjena u listopadu, četvrti mjesec zaredom, zbog slabljenja gospodarstva, izvijestila je u utorak Savezna agencija za zapošljavanje (BAA).

Indeks BA-X koji prati potražnju za radnom snagom pao je u listopadu za pet bodova u odnosu na prethodni mjesec, na 232 boda. U odnosu na prošlogodišnji listopad njegova je vrijednost manja za 22 boda.

Time vrijednosti indeksa iskazuju manju potražnju za radnom snagom četvrti mjesec zaredom.

Pad potražnje u mjesecu na izmaku posebno je vidljiv u kategoriji zapošljavanja na određeno vrijeme, te u industriji, maloprodaji, transportu i logistici, ističu u agenciji.

Poslodavci i dalje traže radnike u sektorima na koje manje utječe aktualno stanje u gospodarstvu, poput državne uprave, socijalne i zdravstvene skrbi i obrazovanja.

Indeks BA-X temelji se na podacima o slobodnim radnim mjestima u kompanijama. Referentna je vrijednost prosjek iz 2004. godine i iznosi 100 bodova.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Viktor999
Viktor999
19:02 29.10.2019.

Ako prestanu zapošljavati, ko će im hraniti sve te garave ˝doktore i inženjere˝(i njihov pomladak)što su ih merkelica i ostali NWO plaćenici dovukli u Njemačku🎃 🎃 🎃

Avatar Floyd1
Floyd1
19:35 29.10.2019.

Merkel je prva kriva, uvoz imigranata i sankcije Rusima, pa ti vidi.

Avatar bokolo
bokolo
18:41 29.10.2019.

Kada ideologija prevladava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije