Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA

Njemačka uvodi novo pravilo zbog korone: Bolovanje će se moći prijaviti telefonom

Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Berlin
Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
16.10.2020.
u 11:00

Cilj je bio olakšati pritisak na zdravstvene radnike s obzirom na širenje koronavirusa u Njemačkoj.

Od ponedjeljka 19. listopada u Njemačkoj je u slučaju simptoma prehlade ponovno moguće zatražiti bolovanje putem telefona, a ne osobno kod liječnika, prenosi Fenix-magazin.de

Tu je odluku zbog sve gore situacija oko pandemije koronavirusa u četvrtak donio njemački Savezni zajednički odbor za zdravstvo (Gemeinsamen Bundesausschusses im Gesundheitswesen). Takva bi se odluka trebala primjenjivati do kraja ove godine.

Pacijent koji kod liječnika zatraži i dobije bolovanje putem telefonskog poziva ima pravo ostati kod kuće sedam dana. Telefonskim putem moguće je dobiti i produljenje bolovanja na sljedećih sedam dana, navodi se u odluci Odbora.

Savezni zajednički zdravstveni odbor čine predstavnici liječnika, klinike, i zakonska zdravstvena osiguravajuća društva. To je najviše tijelo za donošenje odluka o zajedničkom upravljanju u njemačkom zdravstvenom sustavu.

Uzimanje bolovanja telefonskim putem u Njemačkoj je već bilo moguće u početnoj fazi pandemije, od ožujka ove godine. Kasnije je odluka obuhvaćala regionalna područja i na ograničeno vrijeme, ovisno o pojavi infekcije. Cilj je bio olakšati pritisak na zdravstvene radnike s obzirom na širenje koronavirusa u Njemačkoj.

Nacionalno udruženje liječnika zakonskog zdravstvenog osiguranja nedavno je vodilo kampanju za ponovno proširenje propisa s obzirom na sve veći broj zaraza koronom u jesen i zimu, navode iz Odbora.

Komentara 1

AA
aabbcc
11:09 16.10.2020.

Jesu napredni imaju telefon i vise u Njemackoj ne treba nositi bolesnog na mjesto prijavljivanja bolovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije