Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šuma kod Kölna

Njemačka policija rastjerala aktiviste iz kuća na drvetu

Njemačka policija rastjerala aktiviste iz kuća na drvetu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
13.09.2018.
u 21:45

Aktivisti su tražili RWE da odgodi sječu drva do roka krajem godine, kada će vladino povjerenstvo odlučiti hoće li Njemačka nastaviti koristiti energiju ugljena

Njemačka interventna policija rastjerala je u četvrtak ekološke aktiviste iz kuća na drvetu te demontirala njihov prosvjedni logor, postavljen prije pet godina kako bi se u drevnoj šumi zaustavio projekt iskapanja ugljena.

Opremljena kacigama i štitovima, interventna je policija koristila hidrauličku platformu postavljenu na kamion kako bi prisilila aktiviste da se spuste iz kuća na drvetu, podignutih u šumi Hambach, zapadno od grada Kölna.

Njemačka policija rastjerala aktiviste iz kuća na drvetu
1/17

Policajci su nosili neke od prosvjednika koji su ometali kompaniju RWE koja je na tom području, šumi kupljenoj prije više desetljeća, namjeravala proširiti iskapanje ugljena. Dosad je većina šume posječena, a aktivisti su pokušavali spasiti preostali dio zelenila.

Aktivisti su tražili RWE da odgodi sječu drva do roka krajem godine, kada će vladino povjerenstvo odlučiti hoće li Njemačka nastaviti koristiti energiju ugljena.

Njemačka planira povisiti udio sunčeve i energije vjetra u proizvodnji energije s trenutne trećine do 65 posto do 2030., kako bi se smanjile emisije ugljikovog dioksida i zadovoljile klimatske obaveze.

Policija je rekla kako su mjere poduzete kako bi se spriječio povratak aktivista na to mjesto.

"Nakon operacije nadzirat ćemo ljude i vozila koja će dolaziti ovdje kako bismo spriječili ponovnu izgradnju onog što smo teško demontirali", kazao je policijski glasnogovornik Paul Kemen.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 3

ZI
zimerman
06:21 14.09.2018.

Ekološki aktivisti su ništa više nego gomila razmazenih hipija . Dok im muslimani unistavaju državu i sve što vrijedi u njoj Oni se kao brinu za drveće

Avatar nekakav
nekakav
07:53 14.09.2018.

kad shvatite da je tzv. zelena energija u biti energija za čiju je proizvodnju potrebno jako puno nafte i značajnijih zahvata u okolišu, ostarite i tek onda shvatite kolko ste bili 'zeleni'. izračunajte kolko nafte treba za gradnju jedne vjetroelektrane (uračunajte sve što ugrađujete, građ. radove...) ili pak solarnu elektranu. a kad ti u glavi pojavi se podatak da su ljudi svojim disanjem zaslužni za 10% svog CO2 ispuštenog u atmosferu, zapitaš se koji je cilj 'zelenih'. napuniti nečiji džep, što drugo. jer činjenicu da klima nije konstanta i da se mijenja neovisno o čovjeku je teško prihvatiti, kad si svako malo bombardiran snimkama udara uragana, suše, poplave, snijega, klizišta. i jako je teško protumačiti si činjenicu da je sahara pred samo 5.000 godina bila obrasla travom, sa velikim rijekama. još teže da se u sibiru svako malo otkopa neki konj, mamut, u ledu sa punim trbuhom neprobavljene hrane, što govori da je stradao jako brzo i da više nije bilo povratka, topline. nekima nije poznato da je biblijski potop priča iz epa o gilgamešu, pa je s njima još teže. a najteže sa ovim mladim zelenim, koji misle da će prestankom upotrebe nafte i ugljena svijet biti bolji, zeleniji, zdraviji. čuvajte se svih koji vas plaše grozotama i da je baš to nešto krivac, a oni imaju rješenje. iza svega stoji njegovo veličanstvo novac! s tim krenite, pratite put novca, i sve bude puno lakše za shvatiti. da kinezi ne proizvode najjeftinije obične žarulje, ne bi eu zabranjivala to.

CI
cinbenik
22:51 13.09.2018.

A u Hrvatskoj,satorasi postavili predsjednicu podjela i raseljavanja Hrvata,a onda udruzeni par cirkus vlada,nove vanredno izbore,i imamo nenarodnu nebirani vladu politicke trgovine i ucjena ,uz pomoć HDZe stozers za unistenja Hrvata..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije