Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNOSAN POSAO

Njemačka policija prekinula ilegalnu trgovinu štenaca iz Hrvatske

Štenad - ilustracija
Foto: Pixabay
14.04.2021.
u 14:20

Osumnjičenima se predbacuje i da su prekršili zakone o transportu životinja. Kod zaplijenjenih štenaca je dijagnosticirano virusno oboljenje probavnog trakta uzrokovano parazitima.

Policija u njemačkom Ravensburgu prekinula je krijumčarski lanac kojim su štenci rasnih pasa ilegalnim putem iz Hrvatske prebacivani u Njemačku, priopćeno je u srijedu.

"Policija je privela jednog 33-godišnjaka i jednog maloljetnika koje se sumnjiči da su iz Hrvatske u Njemačku ilegalno prebacivali štence", stoji u priopćenu policije u Ravensburgu.

U konkretnom slučaju se radi o štencima njemačkog oštrodlakog ptičara, starim osam tjedana, koji su, prema njemačkim zakonima, prerano odvojeni od majke.

Njemački zakoni dozvoljavaju prodaju štenaca tek nakon 15 tjedana starosti, cijepljenja protiv bjesnoće te trotjedne karantene.

Osumnjičenima se predbacuje i da su prekršili zakone o transportu životinja. Kod zaplijenjenih štenaca je dijagnosticirano virusno oboljenje probavnog trakta uzrokovano parazitima.

U stanu privedenog 33-godišnjaka pronađene su još dva štenca pasmine shar pei, a policija trenutno istražuje radi li se također o ilegalno uvezenim štencima.

Krijumčari štenaca su upali u ruke policiji nakon što je jedna aktivistica udruga koje se bore protiv ilegalne trgovine pasa preko interneta dogovorila lažnu kupnju štenaca.

Na upit Hine policija u Ravensburgu nije htjela reći radi li se o hrvatskim državljanima, ali je potvrdila da se radi o "osobama povezanim s Hrvatskom".

Ilegalna trgovina štencima, posebice iz istočnih članica Europske unije, ali iz Srbije, već je godinama unosni posao, a u vrijeme pandemije se, zbog pojačane potražnje, ilegalna trgovina intenzivirala, a cijene štenaca naglo porasle.

 

Komentara 3

SI
sisavac
14:57 14.04.2021.

ilegala radi zato jer u toj razvijenoj njemačkoj za psa treba dati par tisuća eura, jer se smiju držati samo rasni. već smo tu na gmo području... rasni psi sa sobom povlače i nasljedne bolesti, degenerativne promjene, ne žive dugo. eto, omiljeni border coliji su sve više gluhi sa 4-5 godina! nema tog njemačkog ovčara, a da mu kukovi nisu ko amortizeri na zastavi 101 staroj 50 godina! uzgajivačnice mačaka i pasa su farme životinja, sa užasnim uvjetima, kuje stalno imaju štence, to je pumpanje da vas želudac boli. to je novac o kojem ni ne sanjate. a za malog mješanca daš 100 kuna. i nemaš brige. bolji od bilo kojeg rasnog.

HR
Hrvatka
18:14 14.04.2021.

U Srbiji je cijena pudle prije 2 godine bila cca 300-500 eur-a...sada je zbog velike potraznje 1000-3000 eur-a. Bolesno...kupci bi prodavace trebali bojkotirati jer ta je cijena nerealna, tj. uzasno visoka. Isto ih prodaju po Njemackoj, Italiji i dr. Prodavacici debelo zaradjuju naustrb kujica koje se iscrjpljuju i svako malo imaju novo potomstvo.

JB
josip.barisic512@gmail.com
14:57 14.04.2021.

Trgovina štenaca ili Trgovina štencima. Što bi trebalo stajati u naslovu? Ima li VL barem jednog lektora ili im to nije važno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije