Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JURILI AUTOCESTOM

Njemačka policija nema milosti: Sudionicima Eurorallyja zaplijenili 107 automobila

Foto: Screenshot
1/4
03.05.2019.
u 22:31

Za sudjelovanje je trebalo uplatiti 799 eura, a sudionicima je bio zajamčen tulum na svakoj točki natjecanja i jedan oproštajni tulum u Pragu.

Više od stotinu automobila zaplijenila je njemačka policija nakon što je prekinula utrku sportskih i supersportskih automobila. Većina automobila imala je norveške registarske oznake a među njima je bilo različitih modela Lamborghinija, Ferrarija i Porschea.

Na automobilima su se nalazile i naljepnice Eurorally. Radi se o 'utrci' koja je krenula iz Osla u Norveškoj a trebala je završiti u Pragu. Za sudjelovanje je trebalo uplatiti 799 eura, a sudionicima je bio zajamčen tulum na svakoj točki natjecanja i jedan oproštajni tulum u Pragu.

Na stranici 'utrke' stoji kako se ovdje ne radi o natjecanju već o 'planeru godišnjeg odmora za autoentuzijaste'. Njemačka policija se ne slaže s tim opisom već istražuje može li se ovo okarakterizirati kao ilegalna utrka. Budući da su znali rutu kojim će se sudionici kretati postavili su nekoliko nadzornih točaka, a sve su nadgledali i helikopteri, piše Bild.

Policija je u četvrtak na autocesti A20 kod Wismara zaplijenila 107 automobila nakon što su zabrinuti građani prijavljivali jurnjavu.

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
00:40 04.05.2019.

Bilo je sličnih "utrka" i po Hrvatskoj. Muscle cars, tatini sineki s previše novca kojeg sami nisu zaradili, pa udri po gasu koliko ide, uz ekstazu i oduševljenje turističkih dužnosnika i medija u stilu: "vidiš kako se bogati stranci u jurilicama lijepo zabavljaju po Hrvatskoj". Nijemci su samo po n-ti put pokazali da je kod njih zakon jednak za sve, bez obzira na to imaš li ili nemaš puno love za prerseravanje. Nama će za doseći takvo njemačko civilizacijsko postignuće trebati jedno stotinjak godina, pa i više...

Avatar Verum
Verum
00:30 04.05.2019.

opet blebetanje vecernjeg yu, niko nikome nije zapljenio auto vec su uh zaustavili ali isto tako su ih pustili da voze dalje posto nisu nasli nista sto bi dokazalo da se radi o ilegalnoj trci. na javnim cestama se ne smiju odrzavati utrke i posto za ilegalnu utrku nema nikakvih dokaza svi su pusteni da nastave svoju voznju.

HO
homofob
00:42 04.05.2019.

Skidaju "Fricevi" maske i bjele rukavice! Jos malo i javno ce salutirati: Sieg Heil!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije