Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijepljenje

Njemačka neće ograničavati upotrebu Johnson&Johnsona

FILE PHOTO: A nurse draws from a vial of Johnson & Johnson coronavirus disease (COVID-19) vaccine, in Los Angeles
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.04.2021.
u 14:45

"Cjepivo tvrtke Johnson&Johnson je sigurno i djelotvorno, posebice kod osoba starijih od 60 godina", objasnio je direktor Instituta Paul Ehrlich, Klaus Cichutek.

Njemačka neće ograničavati upotrebu cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Johnson&Johnson zbog slučajeva stvaranja ugrušaka, rekao je direktor državnog povjerenstva za cijepljenja Klaus Cichutek.On je napomenuo da je opasnost od ugrušaka kod cjepiva Johnson&Johnson "još 10 puta manja" nego kod cjepiva AstraZeneca.

"Na temelju podataka koje smo dobili iz SAD-a proizlazi da se na milijun cijepljenih cjepivom Johnson&Johnson pojavljuje jedan slučaj tromboze", rekao je Cichutek.

Naglasio je da će Stalno povjerenstvo za cjepiva (Stiko) sljedećeg tjedna, na temelju novih podataka, donijeti novu procjenu sigurnosti cjepiva Johnson&Johnson, a pozdravio je i odluku nekih saveznih pokrajina da cjepivo AstraZeneca opet koristi za sve starosne skupine, a ne samo za starije od 60.

"Na raspolaganju nam stoje četiri sigurna cjepiva", rekao je Cichutek.

On je naglasio da je i kod cjepiva Johnson&Johnson i AstraZeneca korist koju donosi zaštita od koronavirusa višestruko veća od eventualnog rizika od tromboze.

Komentara 1

PE
Perunovic
18:08 23.04.2021.

"Cjepivo tvrtke Johnson&Johnson je sigurno i djelotvorno, posebice kod osoba starijih od 60 godina", objasnio je direktor Instituta Paul Ehrlich, Klaus Cichutek. Posebice za ove starije od 60 jer , zdravlje ovih starijih je puno bolje od ovih mladjih .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije