Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Njemačka: Najbolji posao, ali negostoljubiv narod

njemačka zastava
DPA/Pixsell
08.09.2017.
u 20:20

Osam od deset stručnjaka zadovoljno je Njemačkom i što se tiče kvalitete života dali su joj deseto mjesto

Stručna radna snaga iz inozemstva oduševljena je njemačkim gospodarstvom. Ali, ne utječe samo loše vrijeme na loše raspoloženje u Njemačkoj.

Njemačka je za visoko obrazovane inozemne stručnjake vrlo popularna. Dvije trećine stručnjaka hvale prije svega natprosječnu sigurnost radnih mjesta u Njemačkoj. Uz to više od polovice njih govori da su u Njemačkoj bolje plaćeni nego u svojoj domovini. Do ovih rezultata došlo se u studiji "Expat Insider 2017", minhenske tvrtke InterNations, što je zapravo najopsežnija anketa o životu i radu ljudi koji žive izvan svoje domovine, piše Deutsche Welle.

Ali, omiljenost Njemačke kao zemlje za rad opada, treći put zaredom i sada je na 23. mjestu od ukupno 65 zemalja, obuhvaćenih istraživanjem. No, nisu samo vremenske prilike krive za ovakve rezultate i razlog zbog čega stručnjaci iz inozemstva nisu zadovoljni ovom zemljom. Njemačko društvo se, u usporedbi s drugim zemljama, ocjenjuje kao ne tako gostoljubivo. 

Hladni Nijemci i težak jezik

Osam od deset stručnjaka zadovoljno je Njemačkom i što se tiče kvalitete života dali su joj deseto mjesto, a što se tiče mobilnosti stavili su je na peto. Loše ocjene dobili su na području "navikavanja na život u zemlji domaćina", a više od polovice je kazalo kako imaju problem sklopiti prijateljstva.

Gosti u Njemačkoj prije svega jezik označavaju kao izuzetno kompliciran i često ga vide kao prepreku. Pojedini ispitanici su kazali kako Nijemci nisu baš spremni izaći u susret onima koji uče njemački jezik.

 

Komentara 82

AM
AMD------------------------
14:01 08.09.2017.

redan,radni,solidaran,discipliniran narod ! korektan ! korektan,cijeni sposobne,vrijedne !

IH
iron.hide.54966
21:10 08.09.2017.

Šta su sve pustili da uđe u nju nije ni čudo.

MU
mulag
18:06 08.09.2017.

cijeni i plati šljakera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije