Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT NIJE ZAVRŠEN

Njemačka ministrica obrane: 'Ne treba podcjeniti sposobnosti boraca Islamske države'

islamska država
Foto: Reuters
1/3
14.01.2018.
u 19:27

Njemačka ima 280 vojnika u sastavu koalicije koja se bori protiv IS-a u Iraku i u Siriji.

Njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen podsjetila je u nedjelju da rat protiv džihadističke skupine Islamske države (IS) nije završen i naglasila da se ne smiju podcjenjivati sposobnosti pripadnika te skupine.

Ministrica je to rekla tijekom posjeta njemačkim vojnicima u sklopu koalicije protiv IS-a baziranim u Jordanu.

"IS je u velikom dijelu poražen na vojnom planu, ali ne treba podcjeniti sposobnosti njihovih boraca", izjavila je njemačka ministrica i pozvala na nastavak borbe protiv ultraradikalne skupine.

Njemačka ima 280 vojnika u sastavu koalicije koja se bori protiv IS-a u Iraku i u Siriji.

Njemačka vlada predviđa smanjiti broja svojih pripadnika u regiji, ali njihov broj još nije određen.

Ministrica je podsjetila da je stabilan Jordan u regiji u kojoj traje sukob i prijeti džihadizam, važan za Njemačku i Europu.

Ona je istaknula i pohvalila pomoć koju Jordan pruža sirijskim izbjeglicama.

Jordan, koji graniči sa Sirijom, prihvaća oko 630.000 sirijskih izbjeglica prema podacima Visokog povjereništva Ujedinjenih naroda za izbjeglice. Jordanske vlasti navode da se u njihovoj zemlji nalazi 1,4 milijuna izbjeglica.

Njemačka je od 2015. prihvatila više od milijun izbjeglica, uglavnom sirijskih i afganistanskih. Zemlja je tijekom 2017. namijenila 130 milijuna eura za pomoć jordanskoj obrani, za oružje i opremu, prenosi njemački tisak. 

Komentara 3

DU
Deleted user
19:38 14.01.2018.

I ISIL isto tako ima pa i više od 280 vojnika raspoređenih po Merkelistanu, pardon Njemačkoj, i čudom se čude kako još dobivaju izdašnu socijalnu pomoć od neprijatelja, dobivaju i smještaj, maltretiraju im žene, a ovi ih dočekaju sa transparentima dobrodošlice i balonima....prava logistička baza da u miru malo odmore i isplaniraju par akcija za multikulti zbližavanje.

HE
Hess
20:10 14.01.2018.

zaigrani su istina je ..njemcima ne odgovara pasivno stanje,znaju da je dosada najveca ljudski neprijatelj

IB
ibiza
08:11 15.01.2018.

samo ih polako potajno hvatati i protijerati u zemkje porijekla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije