Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proširena lista

Njemačka dodala na listu rizičnih područja još dvije hrvatske županije

Foto: Igor Soban/PIXSELL
09.09.2020.
u 23:04

Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze novim koronavirusom na 100.000 stanovnika.

Njemačka je večeras proglasila Dubrovačko-neretvansku i Požeško-slavonsku županiju rizičnim regijama zbog povećanja broja slučajeva zaraze koronavirusom. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako će se te dvije županije pridružiti Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. koje su već ranije stavljene na crvenu listu. U opisu situacije u Hrvatskoj, Nijemci ističu i velik broj slučajeva u Zagrebu.  

Njemačka za područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze novim koronavirusom na 100.000 stanovnika.

Proglašenje regije rizičnom ne znači zabranu putovanja, ali vrijedi preporuka da se izbjegavaju sva putovanja koja nisu nužna, a po povratku obaveznim besplatnim testom na COVID-19 i, ako je potrebno, samoizolacijom.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:55 09.09.2020.

Za njemačku je problem milijun migranata koji žive od socijale i ne žele se integrirati i prihvatiti društvo u kojem žive malo broj je to htjeo korona je ništa za usporedbu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije