Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJA SAMO DO 10 OSOBA

Nema kraja: Njemačka sve do 29. lipnja produžila mjere za suzbijanje korone

Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL
1/4
26.05.2020.
u 23:28

Na javnim mjestima moći će se sastati do deset osoba, ili dvije obitelji, odlučila je vlada i 16 saveznih država koje preporučuju "kontakte sa što manjim brojem ljudi"

Njemačka je do 29. lipnja produžila osnovne restrikcije vezane uz sprječavanje širenja koronavirusa, objavila je u utorak vlada Angele Merkel. Na javnim mjestima moći će se sastati do deset osoba, ili dvije obitelji, odlučila je vlada i 16 saveznih država koje preporučuju "kontakte sa što manjim brojem ljudi". 

Oni pozivaju i na "susrete vani, gdje je opasnost zaraze puno manja", dodala je savezna vlada u priopćenju. 

Za sastanke u zatvorenim prostorima moraju se primjenjivati higijenska pravila i razmak među osobama. Broj osoba treba se odrediti prema mogućnosti poštivanja razmaka i dovoljne ventilacije, preporučuju oni.

Te će se odredbe zasad primjenjivati do 29. lipnja. Savjetuje se razmak od najmanje 1,5 metra između osoba. Vlada i savezne države upozoravaju da bi nova ograničenja mogla biti uvedena ukoliko dinamika zaraza bude to zahtijevala.

Tirinška i Saska bile su najavile da žele početkom lipnja ukinuti većinu ograničenja, čime su izazvale kritike iz ostalih dijelova zemlje koji strahuju od drugog vala. U utorak je Njemačka zabilježila 179.000 slučajeva zaraze novim koronavirusom  (+432 u 24 sata) i 8.302 umrlih (+45), prema podacima instituta Robert Koch.

U saveznim pokrajinama Hessen i Donja Saska je posljednjih dana na lokalnim razinama dolazilo do naglog izbijanja zaraze.

U Frankfurtu se 107 osoba zarazilo na jednoj misi a u Donjoj Saskoj je protiv vlasnika jednog restorana u kojem se zarazilo 14 osoba, pokrenut prekršajni postupak.

Komentara 9

ST
stefj
23:54 26.05.2020.

Interesantna je ta Njemačka. S jedne strane poprilično jake mjere borbe protiv virusa, a s druge strane dozvoljen uvoz radne snage bez kontrola...

DU
Deleted user
06:28 27.05.2020.

Poslovno udruzenje dzeparosa upucuje apel vladi da sto prije ukine sve mjere socijalnog distanciranja. i mi imamo pravo na rad i trazimo od vlade da nam dodijeli finacijsku pomoc jel nismo mogli da radimo preko 2 mjeseca

Avatar NasaPosla
NasaPosla
06:35 27.05.2020.

Kolika je temperatura ljeti na suncu? Je li dovoljna da uništi virus?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije