Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori sindikata

Njemačka: Djelatnici javnih službi stupili u štrajk upozorenja

Prosvjetni radnici u dvodnevnom štrajku upozorenja
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
1/6
26.02.2019.
u 13:54

Zaposleni u javnim službama obustavili su danas rad i u ostalim saveznim pokrajinama poput Bavarske, Sjeverne Rajne-Vestfalije i Baden Wuerttemberga

Djelatnici javnih službi diljem Njemačke stupili su u utorak u štrajk upozorenja uoči odlučujućih pregovora sindikata i poslodavaca oko većih plaća. Samo u Berlinu je 10.000 zaposlenih u javnim službama, poput škola, vrtića, sveučilišta i bolnica, stupilo u utorak u štrajk koji bi trebao biti nastavljan i u srijedu.

Zaposleni u javnim službama obustavili su danas rad i u ostalim saveznim pokrajinama poput Bavarske, Sjeverne Rajne-Vestfalije i Baden Wuerttemberga. Odlučujući pregovori između sindikata i poslodavaca, tj. predstavnika saveznih pokrajina, trebali bi biti održani u četvrtak.

Sindikati za svoje zaposlene traže šest posto veće plaće. Trenutno su, prema tvrdnjama sindikata, predodžbe poslodavaca i sindikata oko rješenja tarifnog sukoba „vrlo udaljene“. Predsjednik sindikata Verdi, najvećeg sindikata zaposlenih u javnim službama, Frank Bsirske, nije isključio nastavak štrajkova ukoliko se ne udovolji zahtjevima sindikata. Broj zaposlenih u javnim službama je 2017. u Njemačkoj iznosio oko 4,2 milijuna.

>>Prosvjed 'žutih prsluka' 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije