Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Grlić Radman:

'Njemačka će vjerojatno neke županije staviti na svoju crvenu listu'

Gordan Grlić Radman
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/4
20.08.2020.
u 10:51

Grlić Radman ističe da se u ovoj situaciji zemlje vode epidemiološkom slikom, ali i vlastitim interesima. Istaknuo je da je hrvatski turizam dosad ostvario značajne rezultate

Njemačka bi mogla neke dijelove Hrvatske staviti na svoju crvenu listu, potvrdio je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman uoči sjednice vlade. Hrvatski ministar vanjskih poslova rekao je da je u srijedu razgovarao s njemačkim kolegom Heikom Maasom. Kaže da Njemačka ne bi trebala cijeli teritorij Hrvatske staviti na crvenu listu.

"Ići će parcijalno", kaže Grlić Radman i pretpostavlja da bi se hrvatske županije s lošijom epidemiološkom slikom mogle naći na njemačkoj crvenoj listi. 

"Ta odluka tek treba biti donesena", ističe hrvatski ministar. 

Očekuje se da će slovenska vlada u četvrtak staviti Hrvatsku na crvenu listu. Svi Slovenci koji su na odmoru u Hrvatskoj, a žele izbjeći obvezujuću karantenu od 14 dana morat će se vratiti najkasnije do kraja tjedna, najavio je u srijedu glasnogovornik vlade Jelko Kacin.

Isto bi mogla učiniti i Velika Britanija. Odlukom bi mogle biti pogođene tisuće britanskih turista koji trenutno borave u Hrvatskoj.

Grlić Radman ističe da se u ovoj situaciji zemlje vode epidemiološkom slikom, ali i vlastitim interesima. Istaknuo je da je hrvatski turizam dosad ostvario značajne rezultate. 

"Turisti su navikli odlaziti u tradicionalne destinacije. Kada je u pitanju Hrvatska, mislim da smo ostvarili postignuća iznad očekivanja."

Prema zadnjim podacima Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti Hrvatska ima 37,7 oboljelih od covida-19 na sto tisuća stanovnika u prethodna dva tjedna i po tom pokazatelju deveta je od 41 zemlje obuhvaćene svakodnevnim analizama.

Njemačka ima 17,9, Britanija 21, a Slovenija 12,8 oboljelih na 100.000 stanovnika u istom razdoblju.

Komentara 11

MA
manipulacija
11:10 20.08.2020.

Svaka zemlja mora postupati u najboljem interesu za svoje građane, a ne sada gledati tko je kome prijatelj. Sezonu smo vrlo dobro još i izvukli, kako je to moglo biti. Sada je očito vrijeme da se na prvo mjesto stavi zdravlje i suzbijanje širenja!

Avatar Ćelavac
Ćelavac
11:12 20.08.2020.

Mi smo sa turizmom ovo ljeto dobro I prošli, al sumnjam da će npr Austrija dobro proći sa svojim skijalištima.. zima uskoro dolazi, virus je još tu, a na takvim je okupljanjima sve i počelo

KN
Kneginja
11:12 20.08.2020.

Pa neka stavi, kao da je to najbitnija stvar na svijetu. Cijelo vrijeme samo plašite ljude s takvim člancima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije