Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zakon

Njemačka će potpuno zabraniti upotrebu plastičnih vrećica

Vrećice
Foto: Shutterstock
11.08.2019.
u 18:42

Moje će ministarstvo zabraniti plastične vrećice na svoj način, rekla je Svenja Schulze, ali nije rekla u kojem će roku to učiniti.

Njemačka planira donijeti zakon kojim će se zabraniti upotreba plastičnih vrećica, zato što dogovori s trgovcima o smanjenju upotrebe plastičnih vrećica nisu polučili potrebne rezultate, ministrica zaštite okoliša Njemačke Svenja Schulze rekla je u nedjelju.

"Moje će ministarstvo zabraniti plastične vrećice na svoj način", rekla je Svenja Schulze, ali nije rekla u kojem će roku to učiniti.

Dodala je kako želi da "izađemo iz potrošačkog društva i da, ukupno, koristimo manje plastike".

Prije ministričine objave njemački je list Bid Am Sonntag, ranije u nedjelju, opisao njene planove.

Europska unija će 2021. zabraniti određene plastične proizvode za jednokratnu upotrebu, poput slamki, plastičnih vilica i noževa, ali je dozvolila prijelazno razdoblje za druge plastične proizvode.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
21:54 11.08.2019.

Pozdrav ekološki onesviještenima koji mi daju minuse, a nemaju svoje mišljenje ili nisu dovoljno pismeni da napišu svoj komentar, jer, koliko vidim, moj je još uvijek jedini!

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
18:57 11.08.2019.

Razvrstavam svoj kućni otpad već godinama. Uvjerljivo najviše imam plastike, koja je ujedno i najgori zagađivači. Imam platnene vrečice ali ipak svaki dan donosim kući silnu ambalažu koju odmah i bacim. Postali smo proizvođači smeća.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
10:38 12.08.2019.

Recikliranog papira na sve strane, knjige, novine, ambalaža, točno se vidi razlika, a i piše. Brzorastuće drvo smo posadili u vrtu prije nekoliko godina i stvarno brzo raste! Ima veliko neobično lišće, lijepo izgleda, ali ima ih više vrsta i oblika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije