Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tornado

Njemačka će poslati zrakoplove u borbu protiv Islamske države u Siriju

Njemačka
Foto: DPA/PIXSELL
26.11.2015.
u 15:25

Njemačka kancelarka obećala je u srijedu u Parizu da će "brzo" djelovati kako bi odgovorila na zahtjev francuskog predsjednika Francoisa Hollandea da "razmisli o dodatnim zadaćama" koje bi Njemačka mogla preuzeti u borbi s terorizmom.

Njemačka je pripremna poslati višenamjenske borbene zrakoplove Tornado kako bi se pridružili savezničkim snagama u borbi protiv Islamske države u Siriji, doznaje njemačka novinska agencija dpa iz vladinih izvora nakon sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel i ključnih ministara. 

Njemačka kancelarka obećala je u srijedu u Parizu da će "brzo" djelovati kako bi odgovorila na zahtjev francuskog predsjednika Francoisa Hollandea da "razmisli o dodatnim zadaćama" koje bi Njemačka mogla preuzeti u borbi s terorizmom.

"Predsjednikov poziv da razmislimo o dodatnim zadaćama koje bismo mogli preuzeti za mene je pravi izazov i mi ćemo brzo reagirati", rekla je Merkel u zajedničkoj izjavi pred novinarima.

"Htio bih da Njemačka više sudjeluje u borbi s DAESH-om  (IS) u Siriji i u Iraku", rekao je nešto ranije francuski predsjednik u društvu njemačke kancelarke.

"Protiv 'Islamske države' je potrebno boriti se vojnim sredstvima", rekla je Merkel u srijedu uvečer u Parizu uoči radne večere s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

>> Erdogan odgovorio na Putinove optužbe: Dokažite da je Turska kupovala naftu od ISIL-a

>> Cameron zastupnicima: Odobrite zračne napade na ISIL

Komentara 11

RO
Rocky15
15:34 26.11.2015.

s jedne strane merkelovka prima teroriste a s druge bi da ih pobije

AA
aabbcc
15:53 26.11.2015.

I ja sam za ali ipak treba djelovati u saglasnosti sa vladama Sirije i Iraka da se isti ne bi i sami pretvorili u okupatore terorista, odnosno uzeli ono sto im teroristi osvojili , pa iz jednog zla eto narodu dva !!!!

MA
marsovac
16:30 26.11.2015.

to je jedna od mogucnosti a nije uopce potvrdjena. Opet ovi analfabeti iz VL pisu sto nije istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije