Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDVA JE PREŽIVIO

Njemačka bolnica objavila završno izvješće o slučaju trovanja Navaljnog

FILE PHOTO: Russian opposition politician Alexei Navalny goes downstairs at Charite hospital in Berlin
Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
23.12.2020.
u 18:14

"Laboratorij njemačkih oružanih snaga kojeg je imenovala Organizacija za zabranu kemijskog oružja pronašao je organofosforni bojni otrov iz grupe novičok u uzorcima krvi koji su uzeti odmah nakon što je pacijent primljen u bolnicu Charite", rečeno je u izvješću

Njemačka bolnica Charite u Berlinu u srijedu je objavila završno izvješće o slučaju ruskog disidenta Alekseja Navaljnog, potvrdivši da je bio otrovan bojnim otrovom novičokom. 

Ruski dužnosnici odbacili su takve tvrdnje, rekavši da nisu pronašli čvrst dokaz da je Navaljni otrovan novičokom, kemijskim oružjem razvijenim u doba Sovjetskog Saveza. U izvješću objavljenom ovaj tjedan u medicinskoj publikaciji The Lancet, tim iz bolnice Charite rekao je da je otrov novičok pronađen u krvi Navaljnog nakon što je u kolovozu primljen u bolnicu. 

>> Prebacivanje Navaljnog u berlinsku bolnicu

FILE PHOTO: Russian opposition politician Alexei Navalny goes downstairs at Charite hospital in Berlin
1/6

"Laboratorij njemačkih oružanih snaga kojeg je imenovala Organizacija za zabranu kemijskog oružja pronašao je organofosforni bojni otrov iz grupe novičok u uzorcima krvi koji su uzeti odmah nakon što je pacijent primljen u bolnicu Charite", rečeno je u izvješću.

Navaljni (44), jedva je preživio trovanje, prema njemačkom bolničkom timu. "Njegovo dobro zdravlje prije trovanja vjerojatno je išlo u prilog njegovu oporavku", piše u izvješću. 

Navaljni se naglo razbolio dok je putovao domaćim letom u Rusiji 20. kolovoza te je najprije dva dana liječen u bolnici u sibirskom gradu Omsku prije nego što je evakuiran u Berlin. 

Komentara 9

Avatar Čepiga.
Čepiga.
18:37 23.12.2020.

Država koja truje bojnim otrovom vlastite ljude u vlastitoj zemlji. U Rusiji je na vlasti banda kriminalaca i terorista.

DO
domolub
22:53 23.12.2020.

MA GDIJE NI GOVORA DA BI RUSI MOGLI TAKOVO ŠTO URADIT

SI
sisavac
07:10 24.12.2020.

vojni laboratorij, nikom nije dužan ništa dokazati... velika razlika između nekog tko je na tržištu. što su dokazali? dokazi su? tragovi spustanci koje nađete u svakom dućanu koji prodaje pesticide. otrov kojeg može proizvesti 40 zemalja, među ostalima i amerikanci, nijemci. pričate o njemu kao o jednom od najopasnijih otrova, a preživi svatko tko je napadnut njime! tko je poginuo od njega? nitko! skripal se skriva 2 godine. vas ne zabrinjavaju ubojstva iranskih stručnjaka, doktora, kao ni ruskih. čudo jedno kako na zapadu ne pogine ni jedan koji se bavi osjetljivim stvarima. ovi slučajevi 'trovanja' imaju par većih rupa. kao prvi i najbitniji, motiv. nema ga. političar, tj. bloger koji je pronevjerio neke novce, pa se počeo baviti politikom kako bi se pokušao zaštiti od kaznenog progona, uobičajena stvar u rusiji zadnjih godina, sa podrškom 1-2%, nije opasan za nikoga. pa ruski komunisti imaju daleko veću težinu i utjecaj. drugo, način trovanja... prvo je bila flaša na kojoj su nađeni tragovi, sad su gaće... što je slijedeće? vjerovati da osoba iz tajne službe preko telefona samo tako daje informacije što je i kako se radilo.. hm, ne znam, ima neka mentalna ustanova u kojoj bi me trebalo uvjeriti u to... treće... potpuno ozdravljenje nakon mjesec dana. i to nakon trovanja najopasnijim otrovom na svijetu. pa dvije ogoljele žice na prekidaču za svjetlo su opasnije od njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije