Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvezli 6,35 milijardi eura

Njemačka bi ove godine mogla ostvariti rekordan izvoz oružja

Ilustracija
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
07.10.2019.
u 16:40

Na prvom mjestu po količini kupljenog njemačkog naoružanja se nalazi Mađarska, koja je u prvih devet mjeseci ove godine od Njemačke kupila oružja u vrijednosti od 1,77 milijardi eura

Njemačka bilježi rekordan izvoz naoružanja i ove bi godine taj izvoz mogao premašiti količinu naoružanja iz rekordne 2015., javlja u ponedjeljak agencija Dpa pozivajući se na informacije njemačke vlade.

„Do kraja rujna ove godine njemačka vlada je odobrila izvoz oružja u vrijednosti od 6,35 milijardi eura, što je 75 posto više od istog razdoblja prošle godine“, proizlazi iz odgovora savezne vlade na upit zastupničkog kluba stranke Zeleni u Bundestagu, kako prenosi agencija Dpa.

Time bi ove godine mogao biti oboren rekord iz 2015. kada je Njemačka izvezla oružja u vrijednosti od 7,86 milijardi eura.

Ministar gospodarstva Peter Altmaier je ovaj nagli porast objasnio činjenicom da su prošle godine mnoge odluke o izvozu oružja u pojedine zemlje, zbog spora oko ovog pitanja unutar demokršćansko-socijaldemokratske vlade, stajale na ledu.

To se posebice odnosi na izvoz oružja u Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate, koje se, zbog umiješanosti u rat u Jemenu, nalaze na listi zemalja za koje je izvoz oružja sporan.

Na prvom mjestu po količini kupljenog njemačkog naoružanja se nalazi Mađarska, koja je u prvih devet mjeseci ove godine od Njemačke kupila oružja u vrijednosti od 1,77 milijardi eura.

Na listi zemalja koje kupuju najviše oružja iz Njemačke se nalaze i Egipat i Alžir.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar JPlesi
JPlesi
18:30 07.10.2019.

zanimljivo je kako se sve više pominje NOVI SVIJETSKI POREDAK pa sve nekako i ide tim putem..

LI
lipica
17:13 07.10.2019.

Krvavi novac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije