Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrda

Nizozemski liječnik otac 49-ero djece začete u njegovoj klinici za neplodnost

Laboratorij
Foto: Reuters/PIXSELL
13.04.2019.
u 00:13

Liječnikova je udovica jedno vrijeme odbijala dopustiti korištenje uzorka, ali je sud odobrio testiranje DNA uzorka u veljači.

DNA testovi potvrdili su da je nizozemski liječnik u klinici za neplodnost koristio vlastitu spermu u potpomognutoj oplodnji, bez pristanka majki, te je postao otac 49-ero djece, rekla je organizacija Obrana za djecu u petak.

Četrdeset devet Nizozemaca sumnjalo je da su djeca liječnika koji je umro 2017. On je godinama govorio pacijentima u svojoj klinici u Barendrechtu blizu Rotterdama kako je korištena sperma anonimnih donora.

Četrdeset devet tužitelja i njihovi roditelji uspjeli su osigurati DNA uzorak spomenutog liječnik prije nego što je umro. Liječnikova je udovica jedno vrijeme odbijala dopustiti korištenje uzorka, ali je sud odobrio testiranje DNA uzorka u veljači.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Tračalo
Tračalo
02:16 13.04.2019.

I gdje je problem ?

Avatar Dumen
Dumen
12:03 14.04.2019.

Kada ta djeca odrastu treba ih pitati dali imaju problem sa tim ili sa svojim surogat ocem?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
10:43 13.04.2019.

I sad znaju tko im je otac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije