Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MVEP pozdravlja

Ova država ukida ograničenja za hrvatske radnike!

Foto: Reuters-
09.06.2018.
u 19:45

Za hrvatske radnike unutar EU-a ograničenje postoji još samo u Austriji, Sloveniji i Ujedinjenom Kraljevstvu

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravilo je odluku Nizozemske o ukidanju ograničenja rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, priopćeno je u subotu iz MVEP-a. 

Nizozemska je u petak donijela odluku kako će izvijestiti Europsku komisiju da neće nastaviti koristiti mogućnost daljnjeg produljenja tranzicijskog razdoblja za ograničenje rada za hrvatske državljane za pristup nizozemskom tržištu, stoji u priopćenju. 

Hrvatska vlada će na ovu odluku, odgovoriti uzajamnim ukidanjem dosadašnjeg ograničenja za nizozemske državljane za pristup hrvatskom tržištu. 

Međusobno omogućavanje slobode kretanja radnika je potvrda daljnjeg jačanja međusobnog povjerenja i značajan poticaj  odličnoj gospodarskoj i ukupnoj suradnji dviju država, priopćilo je ministarstvo.  

Time za hrvatske radnike unutar EU-a ograničenje postoji još samo u Austriji, Sloveniji i Ujedinjenom Kraljevstvu koje će ga ukinuti 1. srpnja ove godine, stoji na stranicama ministarstva.

Komentara 23

Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
19:59 09.06.2018.

I opet će se Plenki busat u prsa,da je smanjio nezaposlenost.

BI
Biouskoli91
22:49 09.06.2018.

Zasto u naslovu mora pisati 'ova drzava'? Toliko o 'novinarstvu'...

AD
Adrianbobo9
11:42 10.06.2018.

Slovenija pa tko tamo želi radit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije