Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izručen ratni zločinac

U odori četnika Milorad Barać je ubio civile u Gospiću i dobio 15 godina zatvora

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
25.04.2019.
u 09:49

Iz Ravnateljstva policije objavili su da je, temeljem EU uhidbenog naloga, nizozemski državljanin predan Hrvatskoj i dopraćen u zatvor u Zagreb

Dvije godine nakon izdavanja EU uhidbenog naloga od strane Županijskog suda u Karlovcu, Milorad Barać (53), izručen je Hrvatskoj. Naime, iz Ravnateljstav policije objavili su da je, temeljem EU uhidbenog naloga, nizozemski državljanin predan Hrvatskoj i dopraćen u zatvor u Zagreb.

Milorad Barać (53) osuđen je na Županisjkom sudu u Gospiću zbog ratnog zločina na području Gospića 1991. godine i to na 15 godina zatvora. Presudu je dobio na Županijskom sudu u Gospiću u lipnju 1994. kada je proglašen krivim da je tijekom rujna i listopada 1991. u Širokoj Kuli kao pripadnik četničkih formacija i milicije tzv. SAO Krajine iz automatskog pješačkog naoružanja pucao po civilnim objektima, ograničavao kretanje civilnom stanovništvu, a 13. listopada 1991. zapaljivom tromblonskom minom zapalio kuću u podrumu Dane Oreškovića gdje su bili i civili u koje je Milorad pucao.

Ubijeno je osam civila, od toga sedam žena. Zbog tog zločina, M. Barać, Dušan Uzelac i Dragan Uzelac osuđeni su na 15 godina zatvora, a Nikola Zagorac, Miroslav Serdar i Dragan Vunjak osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Predaja je prošla, kažu u MUP-u, bez incidenata.

Video: Presuda Stevanu Budaču

Komentara 26

DU
Deleted user
17:46 24.04.2019.

Pošto je bio mlad dok je klao silovao i palio po Hrvatskoj kazna će mu biti oproštena i dobit će posao u MUP-u ili saboru.

BA
bakulušić
18:48 25.04.2019.

Osam civila starije dobi, od toga sedam žena i samo četrnaest godina? Koliko je Ika Šarić dala hrvatskom generalu za jednu civilnu osobu? Dobar dan, srpska Hrvatska! Još sto godina do slobode!

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
17:51 24.04.2019.

Što o ovome kaže HDZ-ov koalicijski partner ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije