Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više ozlijeđenih

Niz snažnih eksplozija u plinskom postrojenju na Floridi

30.07.2013.
u 07:26

Prema prvim informacijama, eksplozije koje su trajale dulje od pola sata počele su nešto nakon 23 sata po lokalnom vremenu u plinskom postrojenju u gradiću Tavaresu

Postrojenje za proizvodnju plina Blue Rhino u gradiću Tavaresu u američkoj saveznoj državi Florida u noći s ponedjeljka na utorak potresao je niz snažnih eksplozija, javlja Orlando Sentinel.

Prema prvim informacijama, eksplozije koje su trajale dulje od pola sata počele su nešto nakon 23 sata po lokalnom vremenu, a ponovno su počele pola sata nakon ponoći u prikolicama kamiona natovarenima paletama sa spremnicima propana.

U noćnoj smjeni radile 24 osobe, u početku ih se 15 smatralo nestalima, ali kasnije je rečeno da su svi na broju. 

NBC News javlja da je ozlijeđeno najmanje 7 ljudi, a troje od njih kritično. Također, zbog eksplozije je naređena evakuacija stanovništva na području od oko 1 i pol kilometar oko postrojenja. Kasnije je taj radijus smanjen na 800 metara, a mjera bi na snazi trebala biti do 6 sati po lokalnom vremenu.

>> Ponovo eksplodirala platforma kod SAD-a! Prijeti li katastrofa?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije