Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko-dalmatinska županija

Niz događanja duž dalmatinske rivijere

Makarska
Miranda Cikotic/PIXSELL
14.09.2018.
u 12:00

Splitsko-makarska nadbiskupija, Splitsko-dalmatinska županija te gradovi Split i Solin domaćini su Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se sljedećeg vikenda održati u Splitu i Solinu, pod geslom Obitelj – izvor života i radosti

Na Dan Hrvatske ratne mornarice, 18. rujna u Makarskoj će se uprizoriti povijesna bitka iz 887. godine, kada su neretvanski mornari na čelu s knezom Branimirom porazili mletačko brodovlje i kada je, prema predaji, život izgubio mletački dužd Petar Candiano. Ovo je uprizorenje završni program ljetnih kulturno – zabavnih manifestacija na makarskoj rivi.   

Na nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji očekuju oko 2800 sudionika     

Splitsko-makarska nadbiskupija, Splitsko-dalmatinska županija te gradovi Split i Solin domaćini su Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se sljedećeg vikenda održati u Splitu i Solinu, pod geslom Obitelj – izvor života i radosti. Očekujući velik broj sudionika, vjernici Splitsko-makarske nadbiskupije u velikom broju su otvorili vrata svojih domova za sudionike koji na Susret dolaze iz udaljenijih krajeva i trebaju noćenje. Obitelji iz trideset osam župa grada Splita, Solina i okolnih gradova i mjesta, izrazilo je spremnost primiti obitelji te će tako moći ugostiti oko 2800 sudionika, odnosno smjestiti osobe iz 56 autobusa.     

Međunarodni festival filma, glazbe i hrane Bokun festivala održat će se 21. i 22. rujna 2018. u Parku Malarija u Trogiru. U Splitu, pak, gostuje grad Maribor 22. i 23. rujna na manifestaciji Cili svit u Splitu u sklopu Splitskih litnjih kolura koji se održavaju do konca rujna. 

Gastronomija Dalmatinske zagore privukla je ekipe RTV Slovenije. Ugostila ih je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. U Sinju, Trilju i Vrlici uživali su u pršutu, mladom siru, uštipcima, žabama, pašticadi... a sve će biti prikazano u emisiji Dobro jutro, Slovenija.     

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije