Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gluhi telefoni

Nitko u gradu 2 mjeseca nije znao da NK Karlovac ne priprema doček

docek02_PXL_kar_090101_306
PIXSELL
24.11.2010.
u 09:19

Doček Nove godine u Karlovcu bio je za Grad i javnost ''gotova stvar'' Jučer su svi bili zatečeni viješću da ništa nije urađeno jer je za izabranog organizatora to neisplativ posao

Karlovčani će 2011. godinu moći dočekati na otvorenom, ali na kojem mjestu u gradu i tko će ih u novogodišnjoj noći zabavljati, još ne znaju.
Grad je, naime, organizaciju dočeka ovaj put prepustio Nogometnom klubu Karlovac, odredivši ga izvršnim organizatorom. Za to je predvidio “recesijskih” 70.000 kuna. No, taj je iznos Nogometnom klubu premalen da bi im organizacija dočeka na prostoru ŠRC-a Korana bila isplativa.


Za NK neisplativ posao
– Znamo li koliko stoji organizacija dočeka Nove godine, NK bi, prihvati li se toga, bio “u minusu”. Čime bismo platili izvođače i sve ostalo što je potrebno? Za nas je to neisplativo, ali onome tko želi organizirati doček voljni smo ustupiti prostor, samo neka plati struju – rekao nam je Zoran Sabljarić, predsjednik NK Karlovca.
U Gradu su do jučer bili uvjereni da su pripreme za “najluđu noć” u punom jeku i da NK Karlovac pregovara o dočeku, pa su i posljednja dva mjeseca sve upite mogućih izvođača, produkcijskih kuća i menadžera prosljeđivali karlovačkom prvoligašu. Štoviše, činilo se da je sve već gotova stvar, pa se i sve glasnije šuškalo da će Karlovčane u Novu godinu pjesmom uvesti Jasmin Stavros, i to za 20.000 eura. No, da ništa još nije konačno dogovoreno, počevši od mjesta na kojem će se za Silvestrovo Karlovčani okupiti, pa nadalje, potvrdio nam je gradonačelnik Damir Jelić. Sigurno je samo jedno - dočeka će biti. – Grad je za organizaciju predvidio 70.000 kn. Postojala je mogućnost da organizator bude NK Karlovac, i tada bi doček vjerojatno bio raskošniji, te druga, da to učinimo mi, s nekim drugim partnerima. Tada bi doček bio skromniji. Izgleda da smo bliže ovoj drugoj ideji – rekao je Damir Jelić. Tri su lokacije na kojima bi doček mogao biti organiziran, a svoje bi o tome trebali reći i Karlovčani.

– Građani imaju različite prijedloge, pa ćemo vjerojatno o tome napraviti anketu. Tri su lokacije najčešće - Korzo, Trg bana Jelačića i ŠRC Korana. I ja sad razmišljam koja je najbolja – ispričao nam je gradonačelnik Jelić.

Ne drži da je (pre)kasno
Ne smatra da je (pre)kasno za organizaciju dočeka i poručuje građanima - dočeka će biti, vjerojatno skromnijeg, organiziranog s onoliko novca koliko je Grad planirao izdvojiti. Karlovčani na takve dočeke obično dolaze u velikom broju, pa su 2010. čekali u Radićevoj s Jacquesom Houdekom, a godine prije na Korzu s M. Banom, N. Badrić, Z. Kovačiček...

Komentara 1

GR
grunfdgrejt
11:28 24.11.2010.

Gradonačelnik tu nema što za reći jer u to nije umiješan. Izgleda da je slobodan je od svega, pa i od mozga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije