Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz metalnog sefa

Nitko ne zna kamo je nestalo 400.000 kn s bjelovarskog suda

dajana barberic valentic
Damir Špehar/VLM
14.01.2013.
u 17:34

Oko 400.000 kuna nestalo je na zasad neutvrđen način iz metalnog sefa koji se nalazi u jednoj od dobro čuvanih prostorija suda

 – U tijeku je kriminalističko istraživanje, no o detaljima vam ne mogu govoriti jer je to u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva – kazala je sutkinja Dajana Barberić Valentić, glasnogovornica Županijskog suda u Bjelovaru, odgovarajući na upit o nestanku oko 400.000 kuna koje su na zasad neutvrđen način nestale iz metalnog sefa koji se nalazi u jednoj od dobro čuvanih prostorija suda.  

Priču o tome u ponedjeljak je donio lokalni Bjelovarski list nagađajući da novac navodno potječe iz procesa Pevec. Iz ureda županijske državne odvjetnice Ksenije Pavić poručili su da ne žele komentirati medijske navode te da prema Zakonu o državnom odvjetništvu ne odgovaraju na upite istražuju li "nešto" ili "nekoga". Neslužbene informacije govore da je pokrenuta opsežna istraga u kojoj su dosad ispitani mnogi djelatnici suda, no cijeli postupak i dalje je obavijen velom tajne. 

No unatoč zavjetu šutnje koji je vladao među djelatnicima, izvori bliski sudu potvrdili su nam da se nestanak novca dovodi u vezu s tragičnim događajem s kraja prosinca. Naime, tada su mnogi ostali zatečeni viješću o samoubojstvu samozatajne djelatnice računovodstva suda za koju u tom trenutku nitko nije znao zašto je podigla ruku na sebe. Sumnjalo se, doduše, da su razlog dugovi u koje se zaplela nakon što je kao jamac morala vraćati tuđe kredite, no prema nekim izvorima bliskim sudu, tuđi krediti ipak nisu jedini razlog financijskim poteškoćama u koje zapala. Izlaz iz labirinta dugova 59-godišnja računovotkinja navodno je potražila i u kocki i to ju je, tvrdi se danas, na kraju i slomilo. Blizak rođak kojeg smo u ponedjeljak kontaktirali odlučno odbacuje bilo kakvu povezanost s kockom navodeći da to mogu potvrditi svi koji su je poznavali. Poznati su mu detalji oproštajnog pisma, no o njima nije želio govoriti.

Pokrenuta istraga trebala bi pokazati ima li i drugih osumnjičenih među djelatnicima suda jer teško je povjerovati da je nesretna 59-godišnjakinja jedina imala doticaj s nestalim novcem za koji neki tvrde da zapravo potječe iz takozvane blagajne uzajamne pomoći.

>>Više od 15 mlrd. dolara izvučeno iz Hrvatske u prošlih 10 godina

Komentara 11

TO
Toni50
19:22 14.01.2013.

Mnogi se čude zašto Ježić nikako da da odavno obečanu lov u sucu Tudriću tih 5 miliona eura; tobož Snaderovoga mita na računu; uskočkog krunskog svjedoka Ježića sa debelom oprosnicom.-.. Nitko ne zna kamo je nestalo 400.000 kn s bjelovarskogkog suda; tamo su pametni ljudi nisu svjedoci nego znaju da neznaju !!!

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
17:47 14.01.2013.

baš čudno što se sve događa otkad su kukurikavci na vlasti svaki dan jedna fjaskovita vijest

KA
Kajveliš
18:16 14.01.2013.

ovi kao ne kradu???Ha,ha,ha..A šta će se tek saznat kad odu svlasti ili kad ih se sruši!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije