Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRAN:

'Niti jedan naš dron nije izgubljen, SAD su možda srušile svoju letjelicu'

Ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
19.07.2019.
u 09:33

Iranski šef diplomacije Mohamad Džavad Zafif kazao je da nema "nikakvu informaciju o gubitku drona".

Sjedinjene Države možda su srušile "jedan od svojih" dronova iznad Hormuškog tjesnaca, objavio je u petak pomoćnik iranskog ministra vanjskih poslova Abas Aragči opovrgnuvši da je Iran izgubio jednu bespilotnu letjelicu.

"Mislim da je američki ratni brod Boxer srušio jedan od vlastitih dronova", napisao je na svom Twitter računu na engleskom jeziku pomoćnik iranskog šefa diplomacije govoreći o incidentu u kojem je, prema riječima američkog predsjednika Donalda Trumpa američki brod u četvrtak srušio iransku bespilotnu letjelicu.

"Nismo izgubili nikakav dron iznad Hormuškog tjesnaca ili bilo što drugo", dodao je Aragči.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u četvrtak kako su Sjedinjene Države u četvrtak srušile iransku bespilotnu letjelicu iznad Hormuškog tjesnaca jer se opasno približila američkom brodu.

Američki predsjednik je rekao da se iranski dron na manje od 1000 m približio brodu USS Boxeru koji je izveo "obrambenu akciju".

"Bespilotna letjelica je uništena", rekao je.

Trump je pozvao druge zemlje da "osude Iran" i zaštite svoje brodove.

Glasnogovornik Pentagona Jonathan Hoffman je u priopćenju potvrdio incident, dodajući da se dogodio dok se USS Boxer pripremao da uđe u Hormuški tjesnac.

Iran je 20. lipnja srušio američki dron koji je, kako tvrdi, bio u njegovu zračnom prostoru. Donald Trump je dva dana poslije u posljednji tren otkazao zračne udare na Iran kako bi spriječio ljudske gubitke, i dalje prijeteći Teheranu da će snositi posljedice rušenja drona.

Upitan prilikom dolaska u sjedište UN-a u New Yorku o rušenju drona, iranski šef diplomacije Mohamad Džavad Zafif kazao je da nema "nikakvu informaciju o gubitku drona".

Ključne riječi

Komentara 7

DD
dobar.d
12:51 19.07.2019.

Trump je pismenim putem zamolio Iran da dopusti njegovoj soldateski da bombardira nekoliko nevažnih ciljeva u Iranu čisto da pred svijetom osvjetlaju vlastiti obraz ukaljan iranskim rušenjem njihove skupocjene bespilotne letjelice...Iranci im rekli : Ne pada nam na pamet dozvoliti takvo što, ispalite jedan jedini metak prema bilo kojem iranskom cilju (ne znam kako nevažnom) i ode mast u propast...Trump otrčao u kut i isplakao gorke suze ter se dosjetio muci : Srušimo vlastiti dron, pa recimo da smo srušili iranski...Američki generali postupili po naređenju...A je to predsjednik, nema šta...

AA
aabbcc
13:56 19.07.2019.

Hahaa........Djeci treba zabranii da se igraju sa dromovima jer izazvati ce rat velikih sila . : )

DU
Deleted user
10:29 19.07.2019.

I opet poznati scenarij..... To je koristio i kaplar da bi opravdao napad na Poljsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije