Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.01.2015. u 13:15

Iako su televizije sinoć o tome manje-više šutjele, siguran sam da će grmjeti po Hrvatima iz BiH ako se ispostavi da su baš oni odlučili predsjedničke izbore

Čak i kada jasno pokažu da ih ne zanimaju previše izbori u Hrvatskoj – u prvi krug na glasanje ih je izašlo jedva sedam tisuća – Hrvati u BiH nađu se u loncu. Ovaj put u kipući ih je lonac uvalio Vaso Brkić koji je u Hercegovinu otišao organizirati autobuse da ih odvoze na birališta. Kao da su Hrvati u BiH krumpiri koje utovariš u karoseriju i istovariš pred biračko mjesto. A kako će ta akcija uopće izgledati? Hoće li autobusi obilaziti po selima i trubiti ljudima pred kućama da se ukrcaju? Hoće li dolaziti prije ili poslije nedjeljne mise i hoće li trubiti pred kafićima onima koji se drznu poslije mise, umjesto na birališta otići trgnuti lozu?

Nažalost, niti jedna se televizija sinoć nije pozabavila ovim. Manje-više svi su istaknuli Josipovićevu reakciju kako će zatražiti od izbornog povjerenstva da istraži taj slučaj, ali ni koraka više. Hrvati u BiH prije dva su mjeseca odahnuli jer su uz mnogo muke uspjeli izabrati svoje predstavnike u tijela vlasti u BiH.

Sad ih se gura da odluče izbore u Hrvatskoj, a pred njih je stavljen težak teret: glasati za Kolindu koja im je svjetonazorski bliska, ali čiji je šef Tomislav Karamarko bio suradnik Stjepana Mesića, čovjeka koji je sustavno pomagao politiku ogoljavanja Hrvata u BiH. Ili glasati za Josipovića koji im je svjetonazorski udaljen, ali koji je popravio štetu iza Mesića – izolirao Lagumdžiju i Komšića i pridonio pobjedi HDZ-a BiH na izborima. Iako su televizije sinoć o tome manje-više šutjele, siguran sam da će grmjeti po Hrvatima iz BiH ako se ispostavi da su baš oni odlučili predsjedničke izbore.

PLUS

Otvoreno, HTV 1: S temom pariškog masakra Novokmet nije mogao fulati. I da, definitivno je jasno: islamski teroristi htjeli su ubiti Charlie Hebdo, ali su ga sada učinili besmrtnim.

MINUS

Paralele, HTV 1: Priča o ilegalnim imigrantima u Europi promašena je jer su trenutačno puno aktualniji oni legalni. Francuska i Njemačka na nogama su baš zbog legalnih doseljenika.

>> Euforičan skup HDZ-a u Domu sportova: 'Dosta je bilo Zorana Milanovića i Ive Josipovića'

Komentara 119

GO
google385
13:24 08.01.2015.

nedam svoj glas josipovicu jer ga svojim radom nije zasluzio ko se slaze neka mi udari plus

DU
Deleted user
13:23 08.01.2015.

Nisu oni ludi,doći će oni bez autobusa, a ovaj članak potvrđuje Josipovićevu cenzuru i kontrolu medija.

MA
maribili
13:43 08.01.2015.

TV Bujica: gost novinar index-a Malić otvoreno govori o Josipovićevoj kriminalnoj hobotnici, koga zanima neka pogleda http://youtu.be/Af55N6s0Qe8. P.S. Josipovićevu kampanju financira Hercegovac Grgić iz Euroherca, tu je i Božo Skoko (ne znam koji vrag on radi u Josipovićevom stožeru), predsjednik sabora Leko, ima puno nažalost Hercegovaca koji su za Josipovića. Pozdrav i novinaru Bubalu i ostalim novinarima večernjaka koji imaju Hercegovačka prezimena i u službi su Josipovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije